23948sdkhjf

Nyt gigant-lager – DSV tager 95.000 kvm i brug i Hedehusene

DSV's bygninger i Hedehusene danner tilsammen nu et af Nordens største logistikcentre

DSV tager et spritnyt kæmpelager og kontor på 95.000 kvm i brug i Hedehusene. Sammen med DSV’s øvrige bygninger kommer det nye lager til at være del af et af Nordens største logistikcentre, der ved udgangen af 2022 vil rumme 231.500 kvm.

Den nye bygning bliver den største på DSV’s grunde i Hedehusene, der samtidig huser DSV’s globale hovedkvarter. Det forventes yderligere, at et fjerde lager på ca. 38.000 kvm vil stå færdigt ved udgangen af 2022.

- Det samlede projekt er efter vores opfattelse et af de mest ambitiøse lager- og logistikprojekter, vi ser på dansk jord i disse år, siger Marcel Blomjous, direktør for DSV Solutions Danmark.

- Især den nyeste bygning er enorm. Lageret er inddelt i flere sektioner, så vi i stor skala kan understøtte mange forskellige typer af kunder med deres lagerbehov og distribution.

Totalentreprenøren på bygningen er DS Flexhal, som forud for dette byggeri også har været partner på adskillige andre byggerier for DSV.

I byggeprocessen har der været et gennemgribende fokus på bæredygtighed, og der testes netop nu en innovativ batteriløsning, der skal lagre energi fra bygningens solceller.

Gode faciliteter
På det 95.000 kvm store lager installeres DSV’s største AutoStore-løsning, hvor robotter effektivt forestår indhentning af varer i et tætpakket tredimensionelt net, hvorefter de leverer dem ved den manuelt betjente pakkestation.

Da AutoStore-løsningen bliver tilgængelig for flere brugere på samme tid, passer den især godt til både større og mindre e-handelsvirksomheder, der hurtigt skal kunne skalere op og ned i lagerbeholdning afhængig af eksempelvis efterspørgsel og årstider.

Køle/fryse-faciliteter
I andre dele af bygningen er der opført GMP- og GDP-certificerede køle- og frysefaciliteter. Det muliggør, at healthcare-virksomheder med meget skrappe krav til opbevaring kan håndtere deres produkter inden for gældende regler og ved adskillige temperaturzoner, der går helt ned til -80 graders celsius.

- I planlægningen af bygningen har det været vigtigt for os at lave nogle alsidige faciliteter, der kan betjene mange typer af kundebehov.,  siger Marcel Blomjous.

- Det betyder helt konkret, at hvad enten kunden er en healthcare-virksomhed, der har behov for opbevaring af produkter ved ekstremt lave temperaturer, eller det er en hurtigt voksende e-handelsvirksomhed med et behov for automatiserede løsninger, kan vi håndtere det her.

Bygningen er opført med et gennemgående fokus på bæredygtige løsninger og genanvendelse af materialer.

Traditionelt har lagerbygninger haft svært ved at komme i betragtning til bæredygtighedscertificeringer grundet størrelsen af de enorme projekter; men som én af de første større lagerbygninger har bygningen allerede nu modtaget en DGNB Sølv præcertificering.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437