23948sdkhjf

Næsten 1.000 lærlinge uddanner sig til chauffør

Antallet af lærlinge i transportbranchen er rekordhøjt

Ved udgangen af januar var 968 lærlinge i gang med at uddanne sig til chauffør. Det er det højeste antal i adskillige år.

Samtidig blev der alene i januar indgået 116 nye uddannelsesaftaler. Det er næsten dobbelt så mange som i januar 2021, viser tal fra uddannelsesstatistik.dk. 

- Men vigtigst er, at tallet er udtryk for en tendens, mener Lars William Wesch, direktør i ATL.

- Flere og flere virksomheder ansætter lærlinge. Og dem, som allerede har lærlinge ansat, skruer op og ansætter flere. Derfor er antallet af uddannelsesaftaler vokset markant i de senere år.

Tidligere svingede antallet af igangværende uddannelsesaftaler omkring de 600. I januar 2019 var der 748 chaufførlærlinge. Tre år senere er der 968.

- Udviklingen er ikke sket af sig selv. Der er blevet ydet en kæmpe indsats i branchen for at få flere unge til at vælge en uddannelse som lastbilchauffør, siger Lars William Wesch.

- Branchen har brug for flere unge chauffører, så det er overordentligt positivt, at antallet af lærlinge stiger. Det er godt, at flere virksomheder tager et ansvar for at uddanne fremtidens medarbejdere.

- Næste udfordring bliver at få de unge til at hænge fast. Frafaldet er desværre alt for stort, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125