23948sdkhjf

De fleste EU-lande blæser på Vejpakken

- Det er stærkt uacceptabelt, at nærmest ingen medlemslande har gennemført EU’s Vejpakke, mener ITD

Europa-Kommissionen har indledt sager mod 22 ud af EU’s 27 medlemslande for manglende implementering af Vejpakken, som blev vedtaget sidste år.

Det er især den del af Vejpakken, der handler om udstationering, som som de fleste lande ikke ønsker at gennemføre. Den trådte i kraft den 21. februar i år og indebærer blandt andet et krav om, at lastbilerne skal returnere til deres hjemlande hver sjette uge. Reglerne indeholder også en skærpelse af vandelskravet og en ændring af kravene til egenkapital og faglige kvalifikationer.

- Det er helt uacceptabelt for vognmænd og chauffører, at der ikke er styr på reglerne endnu, mener ITD og henviser til, at Danmark er i gang med at implementere dem. Færdselsstyrelsen og politiet begynder at sanktionere efter de nye regler herhjemme allerede fra den 30. april, siger Jens Hvid Bang, chefkonsulent i ITD.

-Hele transportbranchen har brug for, at der kommer styr på Vejpakken, så det er da positivt, at Europa-Kommissionen nu indleder sager mod landene, men det burde ikke være nødvendigt.

Kommissionen har indledt sag mod Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Grækenland, Irland, Italien, Kroatien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Polen, Portugal, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Hvis landene ikke sørger for at få gennemført reglerne, kan Kommissionen i sidste ende anlægge sag imod dem ved EU-Domstolen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094