23948sdkhjf

Virksomhed i Randers vil sætte strøm på gamle dieseldrevne tog

Tag et dieseldrevet tog, skift motoren ud med en batteridreven og spar samfundet for CO2 og penge. Det er mere eller mindre det budskab, som administrerende direktør for den randrusianske virksomhed Projector forsøger at sælge til de danske jernbaneselskaber. Det skriver Randers Amts Avis.

For godt et år siden begyndte Projector arbejdet på den første prototype støttet af Innovationsfonden. På lageret i Randers står en model klar baseret på 18 batterier og en elmotor.

Næste skridt bliver at finde et jernbaneselskab, hvor det hele kan blive prøvet af i praksis. Indtil videre har Nordjyske Jernbaner vist interesse, men finansieringen er ikke på plads.

Ifølge Morten Hartvig Jakobsen taler alle argumenter dog for at sætte projektet i værk på de mange dieseldrevne tog, der kører rundt på danske skinner.

- Når det kommer til selve driftsomkostningerne, er en tommelfingerregel, at man med en elmotor sparer cirka fire til fem kroner per kørt kilometer i vedligehold i forhold til en dieselmotor. Så hvis du ombygger en flåde på 20 togsæt, betyder det, at du får en tilbagebetalingstid på fire år, siger han til Randers Amts Avis.

Originalartikel: https://viborg-folkeblad.dk/artikel/randers-firma-vil-give-gamle-dieseltoge-nyt-liv-som-gr%C3%B8n-transport-deres-st%C3%B8rste-problem-er-at-det-lyder-for-godt-til-at-v%C3%A6re-sandt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078