23948sdkhjf

DI: Vi behøver flere faglærte - Derfor er DM i SKILLS vigtigere end nogensinde

At trække flere unge og voksne ind på erhvervsuddannelserne har aldrig været vigtigere. Det mener man hos Dansk Industri.

Når DM i SKILLS i dag åbner i Høng, så er det med en vigtigere dagsorden end nogensinde. I en situation med en arbejdskraft-krævende grøn omstilling i vente er manglen på faglærte tårnhøj og rekordmange virksomheder mangler lærlinge.

At trække flere unge og voksne ind på erhvervsuddannelserne har aldrig været vigtigere. Det mener man hos Dansk Industri.

- Det er virkelig glædeligt, at DM i SKILLS kan afholdes igen efter aflysningen sidste år, siger Kim Graugaard, viceadministrerende direktør i DI.

- Danmark behøver flere faglærte. Det er en af betingelserne for, at virksomhederne kan sikre arbejdspladser og gribe den grønne dagsorden. Derfor er det vigtigt for DI at vise de besøgende, at erhvervsuddannelser kan føre til et væld af spændende job i den anden ende. I øvrigt med mange muligheder for at videreuddanne sig,

Et af de centrale elementer i DM i SKILLS er selvfølgelig konkurrencen inden for de forskellige fag.

DI har 17 aktiviteter med i Høng i år. Ved standene er der alle mulige aktiviteter - lige fra legehusbyggeri og Kahoot quizzer til konkurrencer og virtuelle påklædningsdukker.

Transportbranchen er også til stede, hvor man kan se chaufførlærlinge fra forskellige erjvervsskoler dyste. Det gælder også lastbilmekanikere.

Ved DM i SKILLS dyster i alt 286 elever i 27 konkurrencefag. Dertil kommer 22 demonstrationsfag. Arrangementet slutter på lørdag.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172