23948sdkhjf

Transportministeren har ikke opgivet at fjerne 11 kg-reglen

På trods af manglende flertal i Folketinget, fortsætter Trine Bramsen kampen mod 11 kg-reeglen

Den meget diskuterede 11 kg-regel var oppe at vende, da transportminister Trine Bramsen talte på DTL’s generalforsamling.

Reglen betyder, at varebiler kan slippe for at opfylde godskørselsreglerne, hvis de pakker, der køres med, vejer under 11 kg stykket. Og et flertal i Folketinget har netop forhindret den socialdemokratiske transportminister at fjerne reglen.

- Jeg vil gerne have reglen fjernet fra godskørselsloven, sagde hun til DTLs medlemmer, som også har kæmpet for at få reglen væk.

- Vognmænd og chauffører får bedre og mere lige vilkår, hvis den bliver afskaffet. Jeg håber, I vil blive ved med at lægge pres på politikerne, så vi kan komme i mål. Vi må stå sammen og arbejde sammen om at få ændret reglen.

- Vi ved, at dele af branchen spekulerer i at omgå reglen, sagde hun og nævnte, at det bliver fokus i den arbejdsgruppe, hun netop har nedsat – og som har deltagelse af DTL’s Erik Østergaard.

Ministeren understregede, at DTL er en af de centrale aktører i transportbranchen.

- Vi er opmærksomme på, at der er ting, der rør sig. Vi lytter til indspark fra branchen. I er med til at få Danmark til at fungere. Tak for samarbejdet - I er én af de centrale aktører, som man lytter efter, sagde hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.234