23948sdkhjf

Nyt sikkerhedssystem beskytter cyklister og fodgængere

Volvo Trucks introducerer nu et nyt sikkerhedssystem, som skal opdage andre trafikanter, der bevæger sig ind i chaufførens blinde vinkler på begge sider af lastbilen

I travle trafiksituationer er det svært for selv den mest erfarne chauffør at opfatte alt omkring lastbilen. For at forhindre stressende situationer for chaufføren tilbyder Volvo Trucks nu et nyt sikkerhedssystem, der kan registrere, når andre trafikanter, f.eks. cyklister, kommer ind i blindvinkelzonerne. Det sker ved hjælp af en dobbelt radar på begge sider af lastbilen.

- En ulykke kan ske på et splitsekund, siger Anna Wrige Berling, der er Traffic & Product Safety Director hos Volvo Trucks.

- Vi har i årtier forsket i undersøgelser af ulykker, og vores nye sikkerhedssystem - Side Collision Avoidance Support - er et resultat af den forskning. Systemet vil virkelig hjælper chaufførerne med at forhindre kollisioner med andre trafikanter.

Systemet opfatter, at der befinder sig andre trafikanter i blindvinkelzonerne. Derefter informerer det chaufføren ved hjælp af en rød advarselslampe, der er integreret i sidespejlet i den side, hvor den anden trafikant befinder sig.

Hvis chaufføren angiver et sving eller vognbaneskift ved at aktivere blinklyset, begynder den røde advarsels-lampe at blinke, og der kommer samtidig en akustisk advarsel fra den side, hvor den potentielle kollision kan ske.

Chaufføren bliver advaret og kan derfor nå at bremse lastbilen, så for eksempel en cyklist kan passere sikkert.

- Vores vision er at undgå alle ulykker, siger Anna Wrige. Sikkerhed er kernen i alt, hvad vi laver.

Det nye system vil være tilgængeligt globalt på Volvos FH-, FM- og FMX-modeller med diesel-, gas- og elektriske drivliner fra september 2022. Volvo FL- og FE-modellerne kan leveres med det nye sikkerhedssystem i 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125