23948sdkhjf

Vanvittigt at flytte tomme trailere rundt i Europa uden nogen som helst grund

Nyt forslag fra EU-Kommissionen vil smadre det indre marked, mener DI Transport

Med EU’s vejpakke blev der indført en ny kontroversiel regel om, lastbiler skal retur til hjemlandet hver ottende uge. Nu lægger EU-Kommissionen op til, at det også skal omfatte sættevogne og trailere. DI Transport vender sig kraftigt imod det nye forslag.

- Det har aldrig været tanken med vejpakken, og forslaget er fuldkomment uden for skiven, siger transportpolitisk chef i DI Transport Rune Noack

- Traileren er en del af produktionsapparatet og følger varerne og godset. Det vil smadre det indre marked fuldkommen, hvis transportvirksomhederne skal til at flytte tomme trailere rundt i Europa uden nogen som helst grund. Der er i forvejen stor mangel på kapacitet.

I forvejen har det nye krav om, at lastbilen skal retur til hjemlandet betydet øget brændstofforbrug og lavere kapacitet i det indre marked.

- Det kan ikke være meningen, at transportbranchen skal brænde diesel af uden grund, siger Rune Noack.

- Det var i forvejen en skævert at stille krav om, at lastbilen skulle retur.

- Det bliver kun meget værre, hvis det udvides til også at omfatte trailere og sættevogne. I sidste ende vil det føre til markant højere transportpriser i EU, hvilket vil skade samhandlen og begrænse væksten.

Samhandel vil blive sat i stå

Danske transportvirksomheder har trailere i hele EU for at levere varer til kunderne. Hvis danske rederier skulle sende alle containere retur til Danmark hver ottende uge, ville samhandlen blive sat i stå.

- EU-Kommissionen er ude af trit med virkeligheden. Vi skal have EU-debatten drejet over i, hvordan vi kan effektivisere og udvikle godstransport og logistik i Europa frem for at stille forhindringer i vejen, siger Rune Noack

Forslaget er nu i høring og DI Transport vil rejse problemstillingen over for EU-Kommissionen og Transportministeriet.

Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109