23948sdkhjf

Fuld lastbilchauffør ramte bygning - lastbil beslaglagt

Chauffør var svært beruset, da han torsdag kørte galt på rasteplads med lastbil og anhænger

En ukrainsk lastbilchauffør kørte torsdag ind i en bygning på rastepladsen ved Tuelsø nær Sorø. Politiet valgte efterfølgende at beslaglægge lastbilen på grund af mandens høje alkoholpromille.

- Efter noget slingrende kørsel på Vestmotorvejen ved Sorø, kørte lastbilen ind på rastepladsen ved Tuelsø, hvor den påkørte en bygning og ramte et halvtag, fortæller Stefan Jensen, der er vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Da politiet ankom til stedet, blev manden bedt om at blæse i et alkometer, og det viste, at han havde fået så meget at drikke, at promillen var over de tilladte 0,5. Langt over!

- Sådan en alkometertest er jo kun vejledende, og den nøjagtige promille skal fastlægges ved en blodprøve; men jeg kan sige så meget, at den var betydeligt over 2 promille, fortæller Stefan Jensen.

Bliver til vanvidskørsel

Netop grænsen på 2 promille er interessant. Sidste forår trådte lov om vanvidskørsel i kraft. Ud over skærpede straffe giver loven også mulighed for konfiskation af køretøjet blandt andet ved spritkørsel med en promille over 2,00.

Det er domstolene, som i sidste ende afgør, om køretøjet skal konfiskeres; men indtil da kan det beslaglægges af politiet.

Ifølge Stefan Jensen er der tale om en lastbil med anhænger. Lastbilen er indregistreret på polske nummerplader, mens anhængeren er litauisk. Lastbilen var tom.

Den ukrainske mand, som sad bag rattet, er anholdt og sat i detentionen. Når han har sovet branderten ud, vil han blive afhørt.

- Han står til en bøde for spirituskørsel, og fordi han er udlænding, så skal bøden betales, inden han kan få lov at gå, fortæller Stefan Jensen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vognmænd varsler flere aktioner mod vejafgiften
BMS får partner i Finland
Se listen: Disse transportvirksomheder gik konkurs i maj
Scan Global opkøber vognmandsfirma
57-årig fængslet for at læsse kartofler af på Storebæltsbroen
Vendelbo Spedition: Ambassadører er med til at sende trivslen i top
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.121