23948sdkhjf

Modulvogntog på vej til Feggesund

To Mors-virksomheder har søgt om tilladelse til at køre med modulvogntog på Mors: Fredsø Vognmandsforretning og EasyAgri-Care Lødderup

Benny Nielsen, direktør og indehaver af Fredsø Vognmandsforretning ved Nykøbing Mors, vil have tilladelse til at køre med modulvogntog på strækningen fra Morsø Food Park i Erslev Industriområde til Feggesund Færgeleje, så han kan komme på rute 29 i Thisted Kommune. Det skriver Nordjyske.

- Jeg har 10 modulvognsæt, som vi begyndte at køre med for et par år siden. Med dem kan vi køre bulktransporter med tre lukkede containere, og det er blandt andet kartofler, foder og kyllingerester, vi kører med.

- Vi har to-tre transporter til Nordjylland dagligt, og vi vil gerne kunne benytte Feggesund-færgen for at spare kilometer, siger Benny Nielsen til avisen.

Vejtilpasninger for en halv million

Morsø Kommune har haft Vejdirektoratet til at screene ruten fra Morsø Food Park til færgelejet. Resultatet er en anbefaling af, at der laves tilpasninger i vejkrydsene med udvidede svingbaner og flytning af kantsten. Prisen er anslået til 457.000 kroner. Politikerne skal tage stilling til, om kommunen eller vognmandsfirmaet skal betale, eller om de skal fordele udgiften efter nærmere forhandling.

Morsø Kommune kan ikke kræve, at virksomheden skal betale, men det er en mulighed at aftale det, hvis ændringerne ikke skønnes at være nødvendige for at holde vejanlægget i forsvarlig stand.

Benny Nielsen mener, at godkendelsen er en ren formalitet.

- Vi kan komme rundt alle steder uden at køre ind over kantsten. Så der skal egentlig ikke ændres noget, men vi skal selvfølgelig have en godkendelse, siger vognmanden til Nordjyske.

Læs hele historien her:

https://nordjyske.dk/nyheder/morsoe/benny-vil-have-lov-at-koere-med-de-helt-lange-lastbiler/2996156

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14