23948sdkhjf

Kranfører vinder lærlingepris

Mark Møller Sparre Jensen udviklede sig fantastisk i sin læretid på kranvirksomheden BMS: Han blev rollemodel for andre lærlinge

Nu, hvor Mark Møller Sparre Jensen er færdigudlært som kranfører hos BMS, står han tilbage som en rollemodel for andre lærlinge. Derfor er han blevet kåret som vinder af Transportens Lærlingepris 2022 af ATL.

Dommerkomiteen har peget på Mark, fordi han både socialt og fagligt har været et forbillede under sin uddannelse og en meget respekteret medarbejder og kollega.

I begyndelsen af læretiden havde han svært ved at finde motivationen. Det førte til en snak med BMS i prøvetiden – og det fik ham på rette spor.

”Mark er et godt eksempel på et ungt menneske, som vendte læreforløbet til en succes,” hedder det i dommernes afgørelse. ”Han udviklede sig fantastisk i sin læretid.”

Mark Møller Sparre Jensen fik 12 til sin svendeprøve og er i dag fastansat hos BMS.

Stigning i uddannelsesaftaler

Lars William Wesch, direktør i ATL, mener, at Mark er et godt eksempel for de øvrige lærlinge i transportbranchen.

- Heldigvis sker der i disse år en stigning i antallet af uddannelsesaftaler på transportområdet. Over 1.000 lærlinge er i øjeblikket ved at tage en uddannelse som chauffør og kranfører; men vi ved også, at nogle af dem falder fra under uddannelsen. Derfor er dagens vinder et rigtigt godt eksempel på, at man ikke skal give op, og at dialogen mellem lærling, skole og arbejdsgiver er meget vigtig, siger Lars William Wesch.

Dommerne

Dommerkomitéen bestod af:

  • Stina Vrang Elias, formand for Rådet for De Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser, REU og adm. direktør for tænketanken DEA
  • Simon Neergaard-Holm, direktør for SkillsDenmark
  • Simon Rasmussen, regionsordfører i EEO – Erhvervsskolernes Elev Organisation
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.142