23948sdkhjf

Transportfirma er klar med nyt CO2-værktøj

I samarbejde med Aarhus Universitet har ALPI udviklet kalkulator, som oplyser de enkelte transporters CO2-emissioner

”Vi er en del af problemet, derfor vil vi også være en del af løsningen!” Sådan lyder det fra speditionsfirmaet ALPI, der i 2019 begyndte arbejdet med at blive en mere bæredygtig virksomhed.

Virksomheden, der har italiensk moderselskab og fem afdelinger i Danmark, er allerede CO2-neutral på egne lokaliteter i Danmark; men ALPI vil mere.

- Vores kunders krav til rapportering bliver øget betydeligt i de kommende år, fortæller brand manager Mette E. Thygesen og hentyder blandt andet til, at virksomheder fremover skal redegøre for, hvordan de påvirker samfundet – både på sociale og miljømæssige områder, herunder også CO2-emissionsdata.

Fra 2024 bliver det lovkrav for cirka 50.000 danske virksomheder, at de skal rapportere ESG-nøgletal; altså oplysninger om ikke-finansielle nøgleresultatindikatorer - blandt andet miljøforhold. Derfor bliver det afgørende, at den enkelte virksomhed kender deres CO2-belastning fra deres transporter.

- Sammen med Aarhus Universitet har vi udviklet en CO2-beregner, hvor CO2-belastning fremgår direkte på fakturaen for hver enkelt landevejstransport, fortæller Birger Tejls, der er Head of Sales hos ALPI.

- For os er det et privilegium at kunne hjælpe vores kunder med denne forholdsvist store og komplekse opgave. Vi kan give dem transparente og valide tal på det klimaaftryk, deres transporter belaster miljøet med.

Samarbejde med Aarhus Universitet

ALPI har i udviklingen af kalkulatoren valgt at samarbejde med Aarhus Universitets Center for Energy Technologies, som har afdeling i Herning.

- Vi vil have helt styr på den data, vi leverer til vores kunder – og om de tiltag vi laver, har den effekt, som vi forventer. For at kunne det skal vi have dokumentation og metoder på plads i forhold til de belastninger, vi er med til at påføre samfundet. Derfor har vi nu udviklet et værktøj, som kan hjælpe os og kunderne på vej til det, fortæller Birger Tejls.

- Vores CO2-kalkulator bliver løbende justeret i forhold til gældende standarder og tager blandt andet højde for vægt, brændstoftype, dæktryk og udlastningsgrad, forklarer Birger Tejls.

Foreløbig er kalkulatoren gældende for al landevejstransport, inklusiv eventuel færgeoverfart. ALPI er allerede i gang med at udvikle en lignende kalkulator for air and sea-løsninger. Den bliver klar senere i år, lyder meldingen fra ALPI.

Helt nyt mindset

Hos Aarhus Universitets Center for Energy Technologies glæder director Peter Enevoldsen sig over samarbejdet med ALPI.

- Det understreger et nyt mindset hos erhvervslivet. Hvor den bæredygtige tankegang tidligere var et spørgsmål om branding eller et nødvendigt onde, bliver den nu opfattet som den eneste rigtige mulighed. Både fordi det er lovkrav, fordi kunderne ønsker det, og fordi det er mest rentabelt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109