23948sdkhjf

Podcast skal minimere bøder

TungVognsSpecialistens Podcast skal hjælpe vognmænd og chauffører til større forståelse af diverse køre- hviletidsregler

Mere end 2.000 lyttere til en podcast. Det er et flot resultat – især når der pt. kun er udgivet to episoder lige nu.

Det er altså det resultat, som tre folk fra TungVognsSpecialisten er lykkedes med at få med deres podcast-udgivelse, som handler om transportfaglige forhold, herunder også de nye arbejdstidsregler der gælder for vognmænd og chauffører.

- Det er nogle regler, som kan være svære at læse og forstå, fortæller Hans Greve Brandenborg, som er support- hotline & podcast medarbejder hos TungVognsSpecialisten.

- Lovteksten er ofte både indviklet og snørklet. Det kan derfor være lettere at ”lytte” sig til en forståelse af reglerne i stedet for at læse om dem. Det var vores udgangspunkt til at lave en podcast, fortæller han – og det ser ud til at være et pletskud.

Det var Hans Greve Brandenborg, som fik ideen til at lave en podcast, for det lytter han selv meget til.

- Jeg er dog godt klar over, at træerne ikke vokser ind i himmelen og at vores lytterantal, klart vil afhænge af indholdet i de forskellige episoder, som vi vil udgive, siger han.

- Flere og flere lytter til podcasts som supplement til radio og musik. Jeg syntes, at tiden måtte være inde til, at vi også skulle blande os i den udvikling. Vi skulle også have kontakt til vores målgruppe ad den vej.

Lyt - og undgå bøder

- Vores mål er at rådgive vognmænd og chauffører på bedst mulig måde, så de undgår overtrædelser og bøder, siger han.

- Det betyder, at vi vælger nogle emner - typisk køre- hviletids relaterede forhold - som er vigtige at kende til, men som kan være meget omfattende at sætte sig ind i. Vi er overbeviste om, at netop vores målgruppe vil få mere ud af at høre om reglerne i stedet for at skulle læse om dem.

Hvad næste podcast handler om, ved Hans Brandenborg allerede. Det bliver en podcast, som omhandler brugen af Takografen i lastbilen, indtastning af landekode og lidt om de nye og kommende ”SMART Takografer”.

Problemer fra hverdagen

- Vi har tænkt os at lave en podcast om måneden, og vi kan selvfølgelig selv finde masser af emner, men vi vil rigtig gerne lave nogle podcasts om forhold og emner, som chauffører og vognmænd går og tumler med i hverdagen.

Derfor vil vi gerne høre fra både vognmænd som chauffører og måske får de lyst til at blive en del af de kommende episoder og på den måde være med til, at påvirke indholdet, som vi skal tale om i fremtiden.

Det håber vi vil ske og derfor, er der oprettet en særlig telefonsvarer, hvortil man kan indtale sine forslag. Det er tlf.nr.: 8980 6040. Man kan også sende en email direkte til: podcast@tungvogn.dk

Det er ikke så kompliceret at få sin podcast udgivet, fortæller Hans Greve Brandenborg. Det komplicerede består i at få nogle emner på dagsordenen, som man kan forvente, at der er nogen der vil lytte til.

Når man først har lavet den og fået den optaget, udgives den på en udbyders hjemmeside og de sørger så for, at få den tilmeldt de podcast tjenester, som man ønsker at være på.

Det er TungVognsSpecialisten selv, som står for hele produktionen, ja det vil sige, det er mig der både optager, redigerer, klipper og sammensætter podcast episoderne og udgiver dem dermed når de er klar.

Jeg har sikret, at vi er kommet på de største og meste udbredte podcast tjenester, men på TungVognsSpecialistens hjemmesider, DTL´s hjemmeside og på vores Facebook side, kan man også finde direkte link til podcastene:

http://tungvogn.dk/Podcast.aspx

Vi håber på, at vi kan få masser af input, fra både chauffører som vognmænd, så vi kan få skabt nogle gode og relevante episoder i fremtiden, afslutter Hans Greve Brandenborg.

FAKTA:

Her kan man finde TungVognsSpecialistens podcast-serie ”På Vej med TVS”:

  • Apple Podcast,
  • Google Podcast,
  • Spotify,
  • Deezer,
  • Stitcher,
  • Overcast,
  • Castro,
  • Castbox,
  • Podfriend med flere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.127