23948sdkhjf

Ny V8'er til ung chauffør

Endnu en ny Scania til N.C. Christensen & Sønner A/S i Hurup i Thy.

Der var aldrig tvivl om valget af lastbilmærke, da den 21-årige chauffør Mads Krogsgaard stod for tur til at få ny lastbil hos vognmandsfirmaet N.C. Christensen & Sønner A/S i Hurup i Thy. Hans klassiske R 500 forvogn med 3-akslet hænger var efter 1,4 millioner kilometer klar til at køre videre hos en anden vognmand, og Mads valgte - selvfølgelig - en ny V8’er; men nu med 590 hk.

- Jeg begyndte at køre lastbil som 18-årig og har nu kørt i godt tre år, fortæller Mads, der er startede hos N.C. Christensen som chaufførlærling og nu er faglært chauffør.

- Jeg var rigtig glad for den gamle R 500, men den nye R 590 er bare endnu federe, siger han og tilføjer, at hans gamle R 500 var den sidste i firmaet med gammeldags gearstang i gulvet.

Der er da heller ikke sparet på noget på den nye bil, der har typebetegnelsen R 590 A 6x2/4. Det er en trækker med styrbar og løftbar støtteaksel foran trækakslen. Men det der med at løfte støtteakslen, bliver der ikke meget brug for.

- Jeg kører især full-loads med køletrailere i Danmark med enkelte afstikkere udenlands. Læssene består bl.a. af margarine, fritureolie og lign., men jeg kører stort set aldrig tom, så vogntogsvægten ligger for det meste på 50-55 ton. Derfor er det rart med lidt ekstra hestekræfter under gulvet, selv om der ikke er de helt store bjerge i Danmark, fastslår Mads.

Den nye R 590’er er skræddersyet helt efter ”NCC-standard.” Det vil sige, at den er malet hos Mosegaards Autolakering i Bramming, plysset hos BJ Autopolstring i Padborg og fabriksopbygget med skammel, 540 liters brændstoftank, 76 liters AdBlue-tank og originale sideskørter samt suppleret lokalt hos Stiholt i Thisted med heldækkende aludørk foran og bag skamlen, højt placeret lygtebjælke bagerst på førerhuset samt masser af arbejds- og gejlelys.

Bilen er leveret af lastbilsælger Lars Pedersen fra Stiholt i Thisted. Der er tilkøbt en 10-årig serviceaftale inkl. udvidet drivlinedækning i op til 1,2 mio. km.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156