23948sdkhjf

SCT åbner dørene for sit domicil i Allerød

En af Danmarks store transportvirksomheder forvandler Farremosen til et transportcenter med bæredygtighed i fokus

For mange år siden blev erhvervsområdet ved Farremosen udlagt til transport- og distribution i regeringens såkaldte fingerplan. Årene gik – og i foråret 2017 købte SCT-koncernen i Gilleleje grunden for at skabe et domicil, der kunne samle virksomhedens mange medarbejdere under ét tag.

Efter omhyggelig forberedelse blev det første spadestik taget i sommeren 2021. Byggetilladelsen forelå i efteråret, hvorefter byggeriet påbegyndtes. Nu er datoen sat for begyndelsen på en ny æra for SCT-koncernen.

Datoen er lørdag den 3. september kl. 11.00, hvor arbejdspladsen indvies for medarbejdere, kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Det nye domicil vil huse cirka 100 medarbejdere og vil forene virksomhedens administration og værksteder, som tidligere har holdt til i henholdsvis Hillerød, Gilleleje og København.

- Ønsket er at højne samarbejdet og styrke sammenholdet i virksomheden og lægge grundlaget for vækst i fremtiden, forklarer SCT-koncernens direktør, Christian Bødker-Petersen.

- Desuden vil vi benytte lejligheden til at byde det nyeste medlem af familien - Remco Ressourcecenter - velkommen. Remco vil stå for re- og up-cykling af genbrugsmaterialer og sørge for jordrensning fra byggepladser.

På selve pladsen vil man nu kunne se den nye administrationsbygning, som er på 1.152 kvadratmeter i grundplan og to etager høj. Her vil virksomhedens ledelse og de afdelinger inden for drift, salg, miljø, IT, bogholderi, HR, rådgivning og fakturering høre hjemme.

Bygningen er udstyret med lyse kontorer, effektive mødelokaler og en ny, god kantine, som skal holde medarbejderne sunde og raske.

Værksteder og vaskehal

I forlængelse af administrationen er bygget en lang række værksteder med alt fra serviceværksted, kran- og hydraulikværksted til smedje, dæk og synshal.

Lastvognsværkstedet Nordsjællands Diesel får 4.940 kvadratmeter at boltre sig på og vil ikke alene servicere SCTs egne 600 indregistrerede køretøjer, men også tage sig af andre virksomheders lastbikler.

Værkstedet bemandes af 35- 40 dygtige mekanikere og smede.

På den modsatte side af den store parkeringsplads finder man det helt nye lastbilsvaskeanlæg, hvor man genanvender opsamlet regnvand i sin vask for at spare på vandforbruget.

Biologisk jordrensning

Som et sidste led i byggeriet vil Remco Ressourcecenter stå klar til næste forår. Stedet vil blive et upcyclingscenter med biologisk jordrenseanlæg til rensning af forurenet jord, og til at bearbejde og genanvende byggematerialer samt andre rest-ressourcer til nye produkter.

Som direktøren for Remco Ressourcecenter, Kristian Lund Johansen, udtrykker det: - Hele tanken med Allerød er genbrug.

Det forventes derfor, at Remco bliver en nyttig og vigtig samarbejdspartner for byggebranchen i Nordsjælland og Københavnsområdet.

Ingen ugler i mosen

SCT har lagt mange kræfter i at skabe et miljørigtigt arbejdsområde med mange bæredygtige initiativer. Størstedelen af materialerne til bygning af domicilet er upcyclede genbrugsmaterialer. Inventaret i både kontorer og værksteder er genbrug og upcyclede indkøb. Vejene og parkeringspladsen er bygget på knust tegl og beton fra gamle nedrevne bygninger, hvilket har sparet titusindvis ton asfalt og grus.

Bygningerne har solceller på taget, og i udearealerne er skråningerne rundt om pladsen beplantet med blomster og buske, så både insekter, fugle og andet dyreliv tilgodeses.

- Transportindustrien er brændstoftung, derfor må vi være innovative og løsningsorienterede på de områder, hvor det kan lade sig gøre, siger Christian Bødker-Petersen.

- Derfor har vi indført en langsigtet miljøstrategi for selve arbejdspladsen, så Farremosen vil blive et eksemplarisk erhvervsområde for en grønnere fremtid.

- Vi har været i tæt dialog med Allerød kommune lige fra starten for at overholde kravene for byggeriet og sikre så smertefri en proces som muligt for beboerne i og omkring Farremosen.

- Vi ser nu frem til en ny og spændende æra for SCT-koncernen i Allerød og glæder os til den grønne fremtid.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156