23948sdkhjf

De yngste skal stadig lære om lastbiler

Den landsdækkende trafiksikkerhedskampagne Lastbilkaravanen starter i næste uge

Små børn skal lære at undgå ulykker i trafikken – og her skal de især passe på lastbilerne. Det er budskabet, når den landsdækkende trafiksikkerhedskampagne – Lastbilkaravanen – igen i år rykker ud til de yngste trafikanter.

- Lastbilkaravanen lærer de mindste elever om lastbiler, højresving og trafiksikkerhed, forklarer Malene Vitus, der er projektleder på Lastbilkaravanen.

- Vi henvender os til elever i 0.-2. klasse. Det handler om at lære lastbilerne at kende, og det handler om at skabe mere tryghed på vejene. I sidste ende kan viden være med til at redde liv, siger hun.

Det er vejgodstransportens brancheorganisation ITD, der står bag kampagnen.

Hillerød, Østbirk og Tønder

Lastbilkaravanen starter på Grønnevang Skole i 3400 Hillerød tirsdag den 13. september, hvor der er ”kick off” på den landsdækkende kampagne.

Dagen efter, onsdag den 14. september, er Lastbilkaravanen i Østbirk.

Torsdag den 15. september kommer karavanen til Tønder.

Sange med gode rim

Magda er hovedpersonen i kampagnen. Hun synger, danser og fortæller om sikkerhed. Hun optræder med sine kendte sange, hvor hun blandt andet synger:

  • ”Det er meget meget sjovere, hvis man ikke bliver kørt over.”
  • ”Det er lettere at spise chips,hvis man ikke er pakket ind i gips.”
  • "Bliv væk fra det dæk, hvis dine knogler ikke skal sige knæk”.

- Det er sange med gode rim, som eleverne forhåbentligt vil huske på bagefter, når de færdes i trafikken, siger Malene Vitus.

- Eleverne får refleksveste på, og de skal op i de lastbiler, som holder ved skolen. Her kan de opleve, hvordan de undgår at komme i karambolage med lastbilen i et kryds og de kritiske zoner, der er ved lastbilens højre forhjul.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172