23948sdkhjf

Godt nyt for rekruttering af speditørelever

Politisk aftale sikrer at det fortsat er muligt at indgå elevaftaler til speditøruddannelsen med studenter

Siden reformen af erhvervsuddannelserne i 2015 har en overgangsordning muliggjort, at også speditørelever med en gymnasial baggrund havde adgang til et to-årigt elevforløb.

Overgangsordningen stod til at udløbe 1. august 2023; men nu er der opnået enighed om, at det fortsat skal være muligt at indgå to-årige hovedforløb for elever med gymnasial baggrund.

Det er en beslutning, som vækker begejstring hos Danske Speditører.

- En af de største uddannelser på det merkantile område er speditøruddannelsen, og hvis efterspørgslen efter speditørelever også i fremtiden skal imødekommes, er det nødvendigt at rekruttere fra en bred målgruppe – og det inkluderer også unge med studentereksamen, påpeger Jakob Størling, der er uddannelsesleder i Danske Speditører, som sammen med en række andre organisationer har arbejdet for at ordningen gøres permanent eller som minimum forlænges.

- Selv om udmeldingen kom i ”sidste øjeblik”, så ved speditørerne nu hvad de har at rette sig efter, når de kommende uddannelsesaftaler skal indgås. Det er en glædelig nyhed, slutter uddannelseschefen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078