23948sdkhjf

Frigoscandia på opkøb igen

Den store nordiske distributør af køle/frysevarer, Frigoscandia, gør sit andet store virksomhdsopkøb i år. I en pressemeddelelse oplyser selskabet, at man har opkøbt Götene Kyltransport i Sverige.

Götene Kyltransporter ligger i byen Götene mellem Lidköping og Mariestad syd for Väneren og har i mange år været en vigtig partner for Frigoscandia.

- Götene Kyltransporter opererer i en vigtig fødevareregion. Gennem opkøbet fremmer vi vores tilstedeværelse i dette strategisk vigtige område, siger Peter Haveneth, der er CEO hos Frigoscandia.

For Ulf Johansson, ejer af Götene Kyltransporter, føles det positivt at være en del af Frigoscandia-gruppen.

- Omstillingen til en fossilfri logistik er vigtig i vores branche, hvor vi nu sammen med Frigoscandia kan øge vores fælles omstillingshastighed, siger han.

Frigoscandia, der tidligere i år købte Polar Frakt i Norge, er en stor aktør inden for tempereret fødevarelogistik i Nordeuropa. Virksomheden, som i mange år har været ejet af Posten Norge, blev sidste år solgt til en tysk kapitalfond.

Efter det seneste opkøb råder Frigoscandia over i 15 kølelagre og 250 køretøjer.

50 år med fødevarer

Götene Kyltransporter AB har i knap 50 år transporteret fødevarer fra producent til konsument.

Virksomheden har de seneste år investeret kraftigt for at mindste sit klimaaftryk. I 2010 tog de den første biogaslastbil i brug. I 2021 kørte 13 procent af deres køretøjer på biogas. En del af lastbilerne kører også på RME-biodiesel.

Virksomheden byggede sit første kølelager i Götene i 2004. I dag råder virksomheden over 45.000 pallepladser med forskellige temperaturzoner. Dertil kommer 110 køretøjer under eget flag – lige fra lantrailere til små budbiler. Med samarbejdspartnere kan virksomheden distribuere fødevarer i hele Sverige.

90 procent af Sveriges fødevarer

I en radius af 40o km. fra Götene kan man nå 90 procent af de svenske fødevareforbrugere.

Det er ikke længere end, at de kan nås på en normal rundtur under et enkelt arbejdsskift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079