23948sdkhjf

Lastbilsalget er flyvende

Lastbilssalget har været flyvende i 2022, og oktober er ingen undtagelse. Med 467 nyregistrerede lastbiler er salget steget med 28,3 procent sammenlignet med oktober 2021.

Oktober bliver dermed den måned i 2022 med den største absolutte stigning indtil videre. Det bidrager til den overordnede stigning i 2022, som år til dato er på 9 procent.

Det betyder også, at der nu er registreret mere end 4.000 nye lastbiler i 2022. Af disse er 1,7 procent el-lastbiler, en andel der er blevet tredoblet siden sidste år.

- Lastbilssalget bliver ved med at overraske positivt måned for måned, hvilket stadig er et resultat af de fyldte ordrebøger fra 2021 samt den fortsatte efterspørgsel, forklarer Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Flere el-lastbiler

Der er fart på udviklingen af grønne teknologier til den tunge transport, hvilket betyder, at vi begynder at se de første el-lastbiler på de danske veje. Mens andelen af nyregistrerede lastbiler på el var 0,5 procent sidste år, er den steget til 1,7 procent i år.

Tungeste størst

Der har været store forskydninger i vægtklassernes markedsandele hos lastbilerne.

Den mellemtunge vægtklasse (16-24 ton) er vækstet med hele 10,8 procentpoint, hvilket betyder, at den nu udgør 31,9 procent af markedet.

Til gengæld har der været et fald i både den letteste vægtklasse (op til 16 ton) og den tungeste vægtklasse (over 24 ton) på henholdsvis 6,1 og 4,7 procentpoint. De letteste lastbiler har dermed kun udgjort 4,9 procent af markedet, mens den tungeste vægtklasse fortsat sidder på den største markedsandel på 63,2 procent.

Flere busser på de danske veje

I oktober 2022 er der kommer 32 nye busser på vejene, hvilket svarer til en stigning på 60 procent sammenlignet med oktober 2021.

Generelt har der været stigninger i bussalget i langt de fleste måneder af 2022, hvilket betyder at bussalget år til dato er 13,7 procent højere end samme periode sidste år.

Bussalgets udvikling skal som altid tages med nogle forbehold, da vi analyserer relativt små tal, og da enkelte leverancer eller udeblivelsen af samme kan påvirke udviklingen markant.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dækkoncern henter ny salgsdirektør i egne rækker
Nye fartbump skåner lovlydige trafikanter
Stor interesse for DI-kampagne om nye EU-krav
DTL: Målret km-afgiften til privatbilerne
Rent kvindehold på chaufføruddannelsen
Frode Laursen er med til at bekæmpe madspild
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.156