23948sdkhjf

Nu er der plads til endnu flere lastbiler på rastepladserne

Når de mange lastbilchauffører er på farten i det jyske, får de nu nemmere ved at køre ind og få sig et tiltrængt hvil. På to rastepladser i Jylland har Vejdirektoratet anlagt i alt 32 nye parkeringspladser til lastbiler.

Det gælder rastepladsen Nørremark, der ligger i nordgående retning på E45 mellem Hedensted og Horsens, hvor der er etableret 20 ekstra pladser til lastbiler.

På rasteplads Harte Nord, der ligger i vestgående retning på E20 vest for Kolding, er der 12 ekstra lastbil-pladser.

Udover etablering af parkeringspladser til lastbiler, hvoraf et par af pladserne er til de 25 meter lange modulvogntog, er der også blevet flyttet lidt rundt på indretning af rastepladsen. Det betyder, at der nu er mere plads til bakkende personbiler og svingmanøvrer for lastbilerne.

Tre ud af ni rastepladser er nu blevet udvidet

Der er rift om parkeringspladserne til det stigende antal lastbiler, der færdes på de danske motorveje. Som en del af ”Infrastrukturplan 2035” er der derfor blevet udpeget ni rastepladser, hvor kapaciteten skal udvides med flere parkeringspladser til lastbiler og andre store køretøjer.

Første rasteplads stod klar tilbage i juni, hvor rasteplads Øster Løgum Vest fik 17 nye store parkeringspladser. Og nu har også rasteplads Nørremark og Harte Nord fået flere pladser til lastbilerne.

Arbejdet på Nørremark blev afsluttet i onsdags, mens de nye parkeringspladser på Harte Nord kan indvies om et par uger. Det milde vejr har betydet, at Vejdirektoratet kunne udlægge det sidste lag asfalt allerede i år, selvom det egentlig var planlagt til udførelse i foråret 2023.

Næste år kan lastbilchauffører se frem til flere parkeringspladser på yderligere to rastepladser i Jylland, to på Fyn og to på Sjælland.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Praktisk og elegant: Sådan kan man opbevare arbejdshandsker og træsko
System Transport udvider med topmoderne logistiklager
To citytrailere til Kolding
Kæmpeordre til Scania og Volvo
Nu skal vognmænd også rapportere om bæredygtighed
Shell køber dansk biogasproducent for 14 milliarder kroner
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

1.32