23948sdkhjf

Transportminister til hastemøde i Herning

Den vestjyske vognmandsvirksomhed, HV-transport, har haft held med at indkalde transportminister Thomas Danielsen (V) og flere af Folketingets transportordfører til et såkaldt haste-dialogmøde på mandag den 23. januar.

- Det har stor betydning for os, at Thomas Danielsen (V) vil prioritere dette besøg, siger Poul Jørgensen, der er direktør og stifter af HV-transport.

- Regeringen er ved at lægge de sidste brikker til den grønne omstilling af den tunge transport, og det er vigtigt, at vi små og mellemstore vognmænd også kommer til orde. Det er yderst vigtigt at de afgifter, som regeringen påtænker, ikke vil kvæle hele branchen. Derfor har vi sat dialogmødet i stand under temaet ”grøn omstilling af den tunge transport.”

Allerede på mandag

Dialogmødet afholdes hos HV-transport i Herning mandag den 23. januar kl. 11.30-12.00. Mødet er lukket indtil kl. 12; men herefter er journalister velkomne til at møde op på adressen på Mørdrupvej, hvor transportministeren gerne svare på spørgsmål.

- Vi vil blandt andet tale om, hvad en kilometerafgift vil betyde for en virksomhed som vores. Vi vil også fortælle ministeren, at det er uhensigtsmæssigt at lave støttepuljer til el-lastbiler som kører med vores typer kørsel. El-lastbilerne bliver ikke noget, som vil kunne fremme den grønne omstilling for den tunge transport inden for de næste 5-7 år. Det vil være langt bedre at sørge for, at vognmandsfirmaerne kan sende deres chauffører på Eco-Drive kurser og lære at køre på en miljøvenlig måde.

- Det har vi gjort; men vi måtte selv arrangere kurserne; for ingen skoler tilbød kurser i energirigtig kørsel, siger Poul Jørgensen, som fortæller at det har givet brændstofbesparelser på 6 procent her og nu – til gavn for både økonomi og klima!

Flere grønne initiativer

HV-transport gør meget for den grønne omstilling. Virksomheden investerede for et par år siden i biogas-lastbiler, som en af de første vognmænd herhjemme. Netop nu er man ved at investere i et flådesystem der kan give feedback på chaufførernes daglige kørsel, så man løbende kan optimere kørslen på landevejene.

Udover transportminister Thomas Danielsen vil folketingspolitiker Mads Fuglede (V) og transportordfører Thomas Jensen (S) også deltage.

Senere på dagen vil der være et eftermiddagsmøde med repræsentanter fra oppositionen, når Lars Boje Mathiesen (NB) og Kenneth Fredslund (DD) møder op hos HV-transport. Begge er transportordførere for deres respektive partier.

På dagen vil der også være repræsentanter fra DTL og biogasproducenten Bioman/Bigadan til stede for at tale om afgifter på biogas, da man fx i Tyskland ikke har valgt at pålægge afgifter på biogas.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Padborg-vognmand vinder et vigtigt slag
Tiptrailer til Tørring
Danske Fragtmænd vil modernisere transportbranchen
Midlertidig direktør i Scania Danmark
Her tester landets mest talentfulde lærlinge deres "skills"
Leman: Vi skal vækste os ud af krisen
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.141