23948sdkhjf

To nye opbygninger til opfinderen af autoværnet

Virksomheden DAV Nordic A/S har netop investeret i to nye Scania kranbiler med ladopbygning. Der er tale om et par Scania L360 6x2*4 chassiser opbygget med en Hiab X-HiPro 192 E-4 XSD-kran bag førerhuset – og i forlængelse af kranen er der monteret et fast lad.

Hiab-kranen er leveret med fire hydrauliske udskud, og det giver en rækkevidde på 12,9 meter. Køretøjet er udstyret med radiostyrede støtteben, støtteben fast nede og XS-Drive med seks manøvrehåndtag.

Det monterede stållad er 7 meter langt og med selvbærende alu-planker i bunden. Der er lavet 400 mm høje alusider, som er 3-delt i længden.

Siderne på bilen er blevet fyldt godt ud med værktøjskasser. Bagenden har trækudrustning.

Opfandt autoværnet

Stifteren af DAV Nordic, murermester Svend Aage Rasmussen, opfandt autoværnet i begyndelsen af 30’erne.

Idéen til opfindelsen kom en dag, hvor Svend Aage Rasmussen stod på byggepladsen, og en lastbil var ved at køre forkert. Han kunne ikke råbe chaufføren op og sparkede instinktivt til lastbilens forhjul. Til hans store overraskelse drejede hjulet i den ønskede retning.

Det blev starten på udviklingen af autoværn. Opfindelsen har fået kolossal betydning for trafiksikkerheden på vejene i hele verden.

DAV Nordic A/S er i dag specialiseret fremstilling, montering og opsætning af autoværn på de danske veje. De seneste år har virksomheden udvidet forretningsområdet til fremstilling og montering af master, støjreducerende løsninger og stål til infrastruktur.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078