23948sdkhjf

Frankrig må – Danmark må ikke

Mens Frankrig slår hårdt ned på ulovlig cabotagekørsel, bruger Danmark listesøm. Alligevel trækkes Danmark i retten af EU.
- Det ligner et bevidst felttog mod Danmark.

Sådan siger DTL's adm. direktør Erik Østergaard i en kommentar til at EU nu trækker Danmark i retten for måden cabotage fortolkes på.

- Danske ministre og embedsfolk har brugt mange kræfter på at gøre EU-Kommissionen opmærksom på, at cabotagereglerne minder om "kejserens nye klæder". Derfor er Danmark blevet pillet ud som den frække dreng i klassen og skal trækkes igennem et tungt og besværligt forløb ved EU-domstolen, så man kan lære det. Der er tydeligvis ikke den store lyst til at tage fat i Frankrig, selv om det var oplagt.

- Bødeniveauet for overtrædelse af cabotage-reglerne i Frankrig er tre gange større end i for eksempel Danmark, siger Erik Østergaard og henviser til de tal, som Trafikministeriet har offentliggjort.

I Frankrig er bøden 15.000 euro. Det svarer til cirka 112.500 kroner, hvis man bliver snuppet i at udføre ulovlig cabotagekørsel. I Danmark koster det 35.000 kroner. Til sammenligning er bødeniveauet i Sverige på 40.000 svenske kroner og i Tyskland er den 2.500 euro (cirka 19.000 kroner).

- I stedet for at lægge sag an, burde EU-Kommissionen se at komme i gang med at få lavet cabotage-reglerne på en måde, som understøtter fair konkurrence og forhindrer forskellige nationale fortolkninger, siger Erik Østergaard.

Han appellerer kraftigt til regeringen om ikke at lade sig intimidere af EU:

- Lad os tage den retssag! Selv hvis Danmark taber, så har vi vundet en årrække med en mere rimelig praksis. Og forhåbentlig er urimelighederne blevet adresseret politisk i mellemtiden, da Kommissionen jo har varslet et udspil.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079