23948sdkhjf

Kan vi sprede gejsten fra Herning?

Af Lars William Wesch, direktør i ATL

Hvad vil vores samfund være uden transport? Og hvad vil transportbranchen være uden dygtige medarbejdere? Svaret er det samme – absolut intet værd.

Der er heldigvis mange unge, engagerede folk på vej ind i branchen. Det fik vi klart indtryk af under DM for chaufførlærlinge, der fandt sted på Transportmessen i Herning i forrige weekend. Der blev kæmpet og fejdet til det yderste af en gruppe dygtige unge lærlinge, som har gå-på-mod og vilje til at gøre en forskel.

Der er brug for engagement, når vi skal udvikle branchen. Vi skal have flere chauffører ind i branchen - ikke mindst flere lærlinge - som har lyst til at gøre en forskel. Hvis bare en lille procentdel af de mange unge, som vælger det almene gymnasium, overvejer et job i transportbranchen, vil vi stå stærkere.

Der er i øjeblikket omkring 650 lærlinge inden for vejgodstransport i Danmark. Vi får brug for langt flere, hvis vi skal opfylde de behov, som branchen har i de kommende år.

Vi har mange dygtige folk med lang anciennitet i branchen, men en stor del er over 60 år og må forventes at gå på pension inden for få år. Virksomhederne efterspørger lærlinge, så vores udfordring handler ikke om lærepladser men om at få fat i de unge. Det må gerne være nogen, der er lige så engagerede som dem, der stillede op til DM for chaufførlærlinge i forrige uge.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094