23948sdkhjf

Vi vil ikke vente et år på nye regler

ATL ønsker hurtigere behandling af de nye regler om køre- og hviletid, skriver seniorkonsulent Rune Noack og direktør Lars William Wesch

Før sommerferien vedtog et bredt flertal i Folketinget nye regler om køre- og hviletid. En revision af reglerne har været efterspurgt i mange år af chauffører, arbejdsgivere og organisationer – altså alle dele af transportbranchen.

Derfor var vi meget tilfredse, da Folketinget besluttede at modernisere reglerne, så de passer bedre til den virkelighed, der møder vognmænd og chauffører. Kort fortalt vil straffen for fejl, der skyldes sjusk og forglemmelser, blive lempet, mens bevidste overtrædelser af reglerne vil blive straffet hårdere.

De nye regler skulle være trådt i kraft 1. juli, men store dele af loven træder først i kraft senere, fordi politiets IT-system ikke er klart. Nu lyder meldingen fra Rigspolitiet, at IT-systemerne først er på plads om et år. Det er helt urimelig lang tid.

Vi har altså en situation, hvor chauffører og vognmænd stadigvæk risikerer bøder efter nogle gamle regler om køre- og hviletid, som alle mener er utilsvarende og unfair. Det var jo derfor et bredt flertal i Folketinget besluttede at ændre reglerne.

Det er helt urimeligt, at opdateringen af et IT-system går forud for de menneskelige hensyn, der lå bag den nye lov. Derfor opfordrer vi transportministeren til at gribe ind. Vi vil ikke vente et år på, at de nye regler træder i kraft.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125