23948sdkhjf

Freja-stifter: Stor interesse for at købe virksomheden

Det kom ikke som et lyn fra en klar himmel, da SDK-ejer Torben Østergaard Nielsen henvendte sig til Jørgen J. Hansen for at købe Freja Transport & Logistics.

Handlen – som blev udmeldt til offentligheden tidligere på ugen – var snarere kulminationen på flere henvendelser fra SDK, som længe har ønsket at overtage transportvirksomheden fra Skive.

Jørgen J. Hansen – som grundlagde Freja i 1985 – fortæller til Skive Folkeblad, at SDK flere gange har banket på døren.

- Men det er der mange, som har. Det vigtigste for mig i den her proces er, at det er en køber, som vil bygge videre på det, jeg har brugt et helt liv på at bygge op, så det har afskåret en masse kandidater. Det er også vigtigt for mig at finde ud af, hvad det er for mennesker. Første gang, jeg mødte Torben, som er fem år ældre end mig, sagde jeg, at det er der så ikke meget generationsskifte i. Men han har så bragt sine to døtre på banen, og det giver et andet perspektiv, siger Jørgen J. Hansen.

En ordentlig overdragelse

Han henviser til, at SDK tidligere selv har gennemført et generationsskifte, så Torben Østergaard Nielsen i dag ejer virksomheden ligeligt med døtrene Nina Østergaard Borris og Mia Østergaard Nielsen.

Jørgen J. Hansen beholder 15 procent af ejerskabet i Freja Transport & Logistics, mens de resterende 10 procent er forbeholdt ledende medarbejdere. Og selv om grundlæggeren har store planer om både at rejse samt forbedre sit golfhandicap og se mere til børnebørnene, så kommer overdragelsen ikke til at ske fra den ene dag til den anden, ligesom han beholder et sæde i virksomhedens bestyrelse.

Endelig skal handlen godkendes af konkurrencemyndighederne, hvilket måske først sker i 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065