23948sdkhjf

Frygt for krig i Syrien gør det dyrere at fylde tanken

Benzinpriserne stiger torsdag og fredag. Frygt for et militært indgreb i Syrien sender olieprisen i vejret.
Mens det internationale samfund holder vejret om den højspændte situation i Syrien, har frygten for en militæraktion allerede fået umiddelbare konsekvenser for prisen på benzin.

Torsdag stiger benzinprisen med 12 øre for en liter, og fredag følger yderligere stigninger på op mod 10 øre for en liter, lyder det fra olieanalytiker hos Statoil, Peter Rasmussen.

- Vi ser her en risikopræmie regnet ind priserne på grund af konflikten i Syrien. Det værste scenarie er, at Iran bliver draget ind i konflikten.

- Iran sidder geografisk på en nøgleposition og har før truet med at lukke Hormuzstrædet. Hvis det sker, så falder en stor del af verdens olieproduktion bort, og så kan det blive et rigtig dyrt efterår, siger Peter Rasmussen.

Benzinpriserne følger prisen på olie og amerikanske dollar. Olieprisen er sendt i vejret på grund af frygten for, at vestlige lande vil gribe ind i borgerkrigen i Syrien, og at konflikten så vil kunne brede sig til de omkringliggende lande.

Syriens nabo og allierede Iran har gentagne gange i skarpe vendinger advaret USA mod at angribe Syrien.

Ifølge Peter Rasmussen er det ikke utænkeligt at en liter benzin vil stige mellem 10 og 20 øre per liter i de kommende uger.

- Det er ikke urealistisk, at prisen for en tønde olie vil stige til omring 120 dollar, hvis situationen spidser til. Det vil give prisstigninger på mellem 10 og 20 øre, siger han.

Torsdag blev en liter benzin 12 øre dyrere, mens prisen for en liter diesel steg med 16 øre per liter hos både Statoil og OK benzin.

Situationen i Syrien var også med til at sende aktiemarkederne i rødt onsdag. I København faldt det toneangivende C20 Cap-indeks 0,3 procent ved lukketid. Det var tredje dag i træk, at aktierne sluttede dagen med fald.

USA, Storbritannien og andre vestlige lande, heriblandt Danmark, beskylder Assad-styret for at have brugt kemiske våben ved et angreb i udkanten af Damaskus, som sidste onsdag ifølge den syriske opposition kostede 1300 mennesker livet.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125