23948sdkhjf

Blokvogn flytter kontor i ét hug

Rigspolitiets kontorer i Glostrup var i vejen for lokalplanen og måtte flyttes. Den klarede udlejeren Cramo sammen med kranfirmaet Torben Rafn & Co.
1.000 kvm kontorer på en adresse på Ejby Industrivej i Glostrup var kommet i vejen for en lokalplan. Derfor måtte man ty til en flytning af kontorerne.

Normalt ville man splitte det hele ad, flytte og derefter genopbygge; men Politiet kom i samarbejde med udlejningsfirmaet Cramo på en anden idé : trille hele molevitten på én gang til en ny placering omkring 300 meter væk.

Kunden foreslog det

Kontorerne består af 36 sammenbyggede pavilloner, som blev etableret for et par år siden. Kontorerne huser en række af Rigspolitiets funktioner, blandt andet Det Kriminalpræventive Råd.
´
- Det var politiet selv, der i en henkastet bemærkning mente, at bygningen lige så godt kunne blive flyttet på en gang, fortæller salgs- og projektkoordinator Ole Henriksen fra Cramo til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Faktisk blev der arbejdet i kontoerne indtil fredag middag i sidste uge. Medarbejderne havde fået besked på, at deres familiefotos skulle i en flyttekasse og sættes under bordet. Alt andet inventar som kaffemaskiner, vandflasker med videre blev stående.

Sådan foregik flytningen

Lørdag hævede man med kraftige donkrafte hele bygningen og etablerede nogle store jernbjælker under hele bygningens længde og bredde.

Pavillonerne blev svejset sammen i hjørnerne, og da hævningen til de nødvendige 120 centimeter var overstået, kunne man med en specialbygget blokvogn fra Torben Rafn & Co. komme ind under bygningen, der blev sænket ned på den lange blokvogn.

Blokvognen havde 24 aksler med hver otte hjul på hver side, altså 24 x 16 hjul = 384 hjul.

Selve flytningen skete søndag og var overstået på en times tid.

- Det var ret fascinerende at se på, siger Ole Henriksen, Cramo. Det hele foregik meget støt og roligt, og en time efter var bygningen på sin nye plads.

600 ton i alt

Bygningen er 37 meter lang, ni meter bred og 11 meter høj. Dertil kommer et trappetårn. Hele huset inklusive blokvogn og trækker samt den kraftige stålforstærkning under bygningen vejer til sammen omkring 600 ton.

- Det er væsentligt nemmere og ikke mindst tidsbesparende og billigere at gøre det på denne måde, forklarer Ole Henriksen.

- Der er alene fire kilometer IT-kabler i bygningen. Hvis vi skulle demontere det, ville det tage væsentligt længere tid. Dertil kommer så genhusning af politiet osv.

- Det ville blive langt dyrere end de cirka fire millioner kroner, denne løsning koster.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25