23948sdkhjf

Der findes en genvej til vækst

Køb en virksomhed, hvis du vil ekspandere på en hurtigere måde, siger virksomhedsmægler, Finn Laursen
Findes der en genvej til vækst? Ja! Hvis en virksomhed gerne vil ekspandere på en hurtigere måde end ved organisk vækst, er vejen frem at købe en eller flere virksomheder i den branche, man vil ind i. Men der er mange overvejelser, man først skal igennem: Hvilken virksomhed skal man købe? Hvem kan hjælpe én? Hvordan tage kontakt, så man er sikker på ikke at blive misforstået?

- Faldgruberne er mange. Derfor er det altid en god idé at få hjælp af en virksomhedsmægler, forklarer Finn Laursen. Han er selv en virksomhedsmægler inden for transport og logistik. Han etablerede sig som sådan for to år siden og har siden hjulpet flere virksomheder med enten et køb eller et salg.

- Det handler om at finde det rette ”match” for både sælger og køber, forklarer han.

Som en date

Det er som en date. Parterne skal passe til hinanden. Ellers er der altid én, der bliver utilfreds. Og det handler ikke kun om at finde den rette købs- eller salgspris. Der er også medarbejdere, der skal fortsætte i firmaet. Der er kunder, som skal leve videre med de nye ejere. Derfor skal et køb eller et salg planlægges ordentligt. Og der skal også lægges planer for de værdier, som virksomheden skal drives videre under.

- Handelen skulle gerne levere den ønskede synergi for køberen, samtidig med at sælgeren får garanti for, der tages hånd om både medarbejderne og kunderne på en ordentlig måde.

Spedition og software

Finn har arbejdet med spedition/shipping i 20 år og med IT software løsninger til transport- og logistik branchen i 20 år.

Det er den kombination der skaber det perfekte grundlag som virksomhedsmægler, da jeg kender mange transportvirksomheder og deres kerne kompetencer, pga. min år indenfor IT, så selvom jeg ikke fik solgt IT løsning til dem, kom vi tit meget tæt på hinanden og jeg fik en stor viden om de enkelte selskaber. Så kender jeg jo branche på godt/ondt, og ved hvor der kan være faldgrupper både for køber og sælger.

Vi repræsentere altid kun den ene part i en virksomhedsoverdragelse.

Pr. 1/1-2015 er vi i gang med en glidende overtagelse af den kendte virksomhedsmægler Vagn Skytte.

Artiklen er en del af temaet Portræt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175