23948sdkhjf

ITD: Socialt kodeks skal sikre håndgribelige tiltag

EU opfordrer til at skabe et socialt kodeks for den europæiske transportbranche. ITD fastholder, at det handler om at forbedre transportarbejdernes dagligdag
ITD bakker op om et socialt kodeks i Europa, men opfordrer til, at man i fællesskab holder sig til håndgribelige værktøjer, der kan understøtte de sociale og arbejdsmæssige vilkår i branchen. Dermed ligger ITD på linje med EU-Kommissionen og den internationale brancheorganisation for vejgodstransport IRU i spørgsmålet.

- Det er vigtigt, at vi sikrer fælleseuropæiske regler og ordentlige forhold på det europæiske transportmarked. Det er de færreste, der kan være uenig i dette. Men det er samtidig vigtigt, at de beslutninger, der tages på området, skal understøtte transportarbejdernes og chaufførernes hverdag og arbejdsforhold i Europa, siger Lars Nielsen, chefkonsulent i ITD og medlem af IRU’s gruppe for sociale anliggender (CAS).

Et af de værktøjer, man kunne vælge at inddrage i det sociale kodeks, er fx systemet DocStop, som er med til at sikre, at chauffører, der har brug for lægehjælp, hurtigt kan blive dirigeret til nærmeste læge og ifølge ITD, som har været med til at lancere dette system i Danmark, er det tiltag som dette eller regler om bedre rastepladser og tilstedeværelse af ordenlige sanitære forhold, der skal indgå i et socialt kodeks.

- Det handler om at få fastlagt, hvilke håndgribelige tiltag, der kan højne vilkårene for de europæiske chauffører. Det skal ETF (de europæiske fagforeninger) og den internationale vognmandsorganisation IRU nu finde ud af, og vi vil sammen med vores internationale brancheorganisation bidrage til, at de løsninger, man finder frem til, også er med til at understøtte udviklingen og væksten i erhvervet, siger Lars Nielsen.

Det forventes, at der vil blive taget endelig stilling til de områder, som man skal fokusere på i løbet af efteråret 2015 og vinteren 2016.
Læs mere om: ITD
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266