23948sdkhjf

Verdens mest berejste pølsevogn

Danske Fanny Posselt rejser verden rundt i en pølsevogn med hjerterum. Hun får hjælp af DSV
Sammen med DSV rejser danske Fanny Posselt verden rundt med sin pølsevogn og en vilje til at gøre en forskel for verdens mest udsatte børn og deres familier.

Pølsevognen, blandt venner kaldet Pølle, har besøgt både de fattigste områder i Sydafrika, Kina og Indien, Operahuset i Sydney og flere byer i Japan. I alt er der delt ca. 57.874 gratis hotdogs ud i 18 lande på fem kontinenter.

’Hotterne’ er af god kvalitet og om nødvendigt tilpasset de lokale skikke og fås både som vegetar og halal. Det er gratis at spise ved vognen, i stedet kan man donere penge til Pølles sociale projekter, eller blot kvittere med et smil.

- Pølsevogn er en charmerende bid af dansk kultur. Den sætter rammen for et møde mellem mennesker og en afslappet snak. Det er glæden, det handler om og at dele budskabet om en udsat gruppe af børn, siger Fanny Posselt.

At gøre en forskel

Fanny ønsker at inspirere og hjælpe til social forandring. Udover donationer, der bliver givet ved pølsevognen, er der samlet over to millioner kroner ind via indsamlinger og private fonde og over fem millioner kroner ind fra samarbejdspartnere kaldet Cool Dogs.

Siden 2003 er pengene blandt andet gået til et børnehjem til børn af kriminelle i Kina, startkapital og workshop til opstart af mikrovirksomheder i Sydafrika og Indien, kick start af nye aktiviteter i Grønland og støtte til en organisation, der forebygger vold mod børn i Australien. Derudover har projektet fyldt de danske fængsler med legetøj og støttet børn med gigt.

I trygge hænder

DSV samarbejder med Fanny Posselt omkring transporten og en tryg base til både Pølle, Pølles stand-in, Pølle-cyklen og Pølseagenten. Så når Pølle ikke er på farten, sørger DSV for husly på lageret i Aarhus.

- Jeg kunne ikke gøre det uden DSV, siger hun.

- På grund af dette samarbejde føler jeg mig fuldstændig tryg og i gode hænder, når Pølle skal sendes rundt i verden. Jeg stoler på DSV, og samtidig har vi en rigtig god og positiv dialog, der bringer smil på læben. Det er en meget givende og god relation, som jeg håber varer for evigt.

Logistiske udfordriner

Når man rejser verden rundt med en dansk pølsevogn, skal man holde tungen lige i munden, når det gælder sikkerhed og logistik. Pølser, brød med det hele er ikke nemme rejsekammerater i lande som Indien, Kina, Japan, Sydafrika og Australien, hvor ind- og udførsel af fødevarer kræver særlige tilladelser. Også her har Fanny fundet en løsning. Med helt unik støtte fra de danske ambassader kan både pølsevogn og varer sendes som diplomatpost, hvilket blåstempler projektet og gør det hele muligt.

- Fanny har hjertet på rette sted og er samtidig en social entreprenør og en dygtig forretningskvinde. Derfor er Verdens mest berejste Pølsevogn i høj grad med til at gøre en forskel, og det er vi meget stolte over at være en del af, siger Henrik Nielsen, Administrerende direktør, DSV Air & Sea.

Nye eventyr

Til næste år drager pølsevognen ud på nye eventyr sammen med DSV for at sprede glæde og smil der, hvor der er allermest brug for det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156