23948sdkhjf

Dekra udvider og opgraderer

Nye lastbiler skal sikre, at elever kan betjene det nyeste udstyr og bliver klædt godt på til arbejdsmarkedets krav og udfordringer
Dekra i Brøndby har netop modtaget fire nye MAN lastbiler, som udvider antallet af lastbiler hos Dekra i Øst fra 13 til 17.

De nye lastbiler er forsynet med et avanceret styresystem, som gør det muligt for skolen at fjernovervåge og analysere chaufførelevernes kørsel.

- Formålet med systemet er blandt andet at gøre eleverne i stand til at køre mere økonomisk og dermed spare på brændstoffet, fortæller Bo Bay Hougaard, administrerende direktør for Dekra AMU Centre Hovedstaden, Sjælland og Nordsjælland.

Fleet Management system

- Det drejer sig om et såkaldt ’fleet management system’, der via satellit kan udsende oplysninger om lastbilens brændstofforbrug, bremselængder og en række andre parametre, siger han.

- Oplysningerne går direkte ind i skolens computer og giver os en live-visning af, hvor gode eleverne er til at afpasse deres kørsel efter forholdene.

De nye lastbiler er nu leveret til Dekra AMU Center i Brøndby og skal primært køre med udgangspunkt i Dekras afdelinger i Brøndby og Hillerød.

Automatgear forbedrer indlæringen
- Ud over det nye styresystem til forbedring af elevernes ’økonomikørsel’ er de nye lastbiler også forsynet med automatgear, tilføjer Bo Bay Hougaard.

- Det vil gøre det lettere for eleverne at koncentrere sig om at køre energirigtigt. Den helt store gevinst ved energirigtig kørsel er, at chaufførens kørsel bliver mere rolig og derved mere sikker. Energirigtig kørsel sænker antallet af skader, fortsætter direktøren.

Skolen i Brøndby er en del af Dekra Danmark, som er en landsdækkende sammenslutning af uddannelsescentre som tilbyder AMU-kurser, -uddannelser og efteruddannelser inden for godstransport og personbefordring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11