23948sdkhjf

Polsk lastbil taget for snyd med hastighed

Tungvognscenter Syd modtog i forsommeren en anmeldelse fra en dansk vognmand om en polsk lastbil med et meget karakteristisk udseende, der skulle kunne køre meget hurtigere end de tilladte 89 km/t. Køretøjets identitet blev herefter fastlagt af politiet, og det viste sig at være et køretøj, der i forvejen var kendt af Tungvognscenter Syd.

Den 5. september fandt politiet lastbilen og tog den ud til kontrol. Allerede før kontrollen, da politiet kørte bagved lastbilen, var der ikke tvivl om, at den kunne køre hurtigere end de 89 km/t, som lastbilens hastighedsbegrænser burde være indstillet til.

Ved kontrollen af køretøjet blev der fundet en kontakt, der kunne slå kontrolapparatet og hastighedsbegrænseren fra, ligesom der var manipuleret med værdierne, der bestemmer køretøjets maksimale hastighed. Politiet fandt også en ulovlig kniv, der var monteret i en holder ved førerpladsen, samt en radardetektor, som blev anvendt til advarsel om hastighedskontrol, hvilket ikke er tilladt i Danmark.

Tungvognscenter Syd skal nu i gang med en større efterforskning af sagen. Derfor er den nøjagtige bøde endnu ukendt. Virksomheden blev dog afkrævet at stille en sikkerhed på 250.000 kr. for at få køretøjet udleveret. Det kunne den ikke umiddelbart. Lastbilen blev derfor beslaglagt, og chaufføren hjemsendt med en anden lastbil, der kom til stedet for at hente sættevognen.

Chaufføren var en vognmand på 66 år fra Polen. I 2014 fik chaufføren en bøde for lignende forseelser, samt en frakendelse af førerretten i Danmark på seks måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126