23948sdkhjf

Lastbilsalget stiger

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Der blev solgt fire procent flere lastbiler i september

Lastbilsalget ligger højt – og det kom lidt højere op i september, hvor der kom 469 nye lastbiler på gaden. Det er en fremgang på fire procent i forhold til september 2017.

Ser man på lastbilsalget over en længere periode, er der i år kommet 3.775 nye lastbiler på vejene. Vi er altså fuldstændig på linje med sidste års niveau på 3.754. Faktisk ligger vi 0,6 procent over.

- Lastbilsalget har været stabilt på et højt niveau de seneste år og her er september ingen undtagelse – vi følger fint med den tendens, Det betyder derfor også, at vi kan konkludere, at vi er på et stabilt niveau – som tilmed er ganske højt, siger direktør Gunni Mikkelsen fra De Danske Bilimportører.

- Lastbilssalget er en god indikator for, hvordan det går i erhvervslivet. Derfor er det en positiv nyhed til alle.

Når man ser på fordelingen af lastbilsalget, er det primært lastbiler over 16 ton totalvægt, der sælges. De udgør cirka 4.500 lastbiler af de samlede 5.000 lastbiler på årsbasis.

 Varebiler
Mens lastbilsalget moplevede en stigning i september, gik det modsat for varebilssalget. Her er tendens et fald i forhold til september sidste år.

Der kom 2.533 nye varebiler på vejene i september. Det er cirka 400 færre end i september sidste år – et fald på 15 procent!

I løbet af året er der kommet 24.711 varebiler på vejene mod 26.776 sidste år i samme periode – det er et fald på knap 8 procent.

Derfor er konklusionen også, at niveauet generelt er lidt lavere end sidste år, men det ændrer dog ikke ved, at niveauet stadig er højt.

- På trods af tendensen har vi positive forventninger fremadrettet. Der er bestemt stadig gang i hjulene i det dansk erhvervsliv, siger direktør Gunni Mikkelsen fra De Danske Bilimportører.

Busser

For busmarkedet er den overordnede tendens afgørende, fordi markedet er præget af enkelte og større ordrer, der i høj grad følger de større udbud af transportopgaverne.

Der kom 43 nye busser på de danske veje i september. I løbet af året, er det blevet til 440 busser – vi er altså et stykke under sidste års bussalg på 676 i samme periode, som dog også var rekordhøjt i forhold til de foregående år.

Mere om: lastbilsalget
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.107