23948sdkhjf

Fritidsprojekt er blevet en forretning - gamle paller giver job til 10

Størrelserne varierer og forfatningen er forskellig, men de er her, brugte paller i tusindvis hos virksomheden LC Emballage. Og her er de grundlag for godt 10 ansatte i firmaet ved Hobro, som reparerer og genanvender paller. Det skriver Nordjyske.dk. 

Avisen har taget en snak med indehaver Erik Lund, som startede det hele som et fritidsprojekt sammen med en tidligere kompagnon. 

Erik Lund anslår, at cirka 10 procent af de paller, firmaet henter, skal repareres, resten skal bare sorteres, inden de er klar til at blive solgt igen. 

- Vi har måske 25 forskellige størrelser, og inden for hver størrelse palle kan der være 6-8 forskellige sorteringer, forklarer Han til Nordjyske.dk. 

Sparer træ i tonsvis
LC Emballage er nu blevet ført sammen med en række mindre virksomheder i Aalborg Øst af Aalborg Universitet. Hermed kan firmaer, der står med få paller, få dem afhentet og genbrugt.

Indtil videre har 10 virksomheder udvist interesse for palle-samarbejdet. 

Besparelsen, eller gevinsten om man vil, ved at genanvende 40 paller på 39 ton træ, 320 kg jern og lige i underkanten af 11 ton CO2, viser universitets beregninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079