23948sdkhjf

ATL: Hver tredje virksomhed tager gerne lærlinge

JH Transport & Logistics i Brøndby ansatte i det sene forår to chaufførlærlinge. Virksomheden har tidligere haft blandede oplevelser med at have lærlinge. Men denne gang går det godt.

- De er begge glade for at være her, og vi holder nok mere hånd i hanke med dem, end vi gjorde med de tidligere lærlinge, fortæller administrerende direktør Bente Hansen.

Virksomheden har 60 biler, der primært kører med fødevarer, og omkring 100 ansatte.

Ikke billig arbejdskraft
79 procent af virksomhederne med over 100 ansatte svarer i ATL’s medlemsundersøgelse, at de har lærlinge ansat. I de små virksomheder med under 10 ansatte, er det kun 8 procent, der har lærlinge.

- Det er ikke bare at ansætte lærlinge. Man må ikke opfatte dem som billig arbejdskraft. De er i virksomheden for at lære noget, siger Bente Hansen, der har sat lærlingene sammen med et par erfarne chauffører, som de kan spørge til råds.

Der kan være mange grunde til, at virksomhederne vælger ikke at ansætte lærlinge. Nogen svarer, at de mangler kapacitet, andre at det er for dyrt eller at medarbejderne ikke ønsker lærlinge. Men ATL’s direktør Lars William Wesch opfordrer virksomhederne uden lærlinge til at tænke over det en ekstra gang.

- Jeg siger ikke, at det er let at uddanne unge mennesker til gode chauffører. Men hvis ikke vi gør en indsats for at uddanne de unge, kommer vi til at mangle endnu flere chauffører om nogle år, siger han.

Tager gerne flere lærlinge
De fleste virksomheder får kontakt til de kommende lærlinge gennem erhvervsskolerne. Men i 29 procent af tilfældene er det lærlingen selv, der henvender sig. Det var tilfældet hos JH Transport & Logistics.

- Det har hjulpet, at vi blev kåret til årets transportvirksomhed, siger Bente Hansen.

Hun ansætter gerne flere lærlinge i de kommende år. Det kan være som chauffør eller inden for lager eller kontor.

- Jeg er slet ikke afskrækket. Men jeg skal ikke have for mange lærlinge af gangen. Jeg skal have tid til dem, siger hun.

Kilde: ATL

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Chauffør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094