23948sdkhjf

Transportfirma vinder stor grøn pris

Transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen A/S fra Vitten ved Aarhus vinder ITD’s store hæderspris Danish Transport Award 2020, som i år hylder branchens ihærdige grønne indsats.

Andenpladsen går til P. Fournaise A/S fra Fredericia, mens Dania Connect A/S fra Aarhus løber med tredjepladsen.

Danish Transport Award er ITD’s måde at fremhæve succeshistorierne og de gode eksempler på. Det er eksempler, derder kan tjene som inspirationskilde for resten af branchen.

Den grønne omstilling

I år er fokus på grøn omstilling i dansk vejgodstransport og de grønne danske aktiviteter. Her skiller Frode Laursen A/S sig positivt ud, mener juryformand Connie Hedegaard.

- Selvom vi stod med et stærkt felt af seks nominerede, der alle på hver deres måde beviser, at der er rigtig mange gode ting i gang i branchen, så var vi aldrig i tvivl om, at vinderen skulle være Frode Laursen, fortæller den tidligere klima- og miljøminister, klimakommissær i EU og nuværende formand for Danmarks grønne tænketank Concito.

Det har de gjort

Virksomheden har blandt andet:
optimeret chaufførernes kørestil i samarbejde med medarbejderne selv,
opgraderet flåden, så 97 procent af lastbilerne nu lever op til Euro 6-standarden,
indført el-drevne køletrailere,
opført klimavenlige vaskehaller,
udskiftet belysningen i lagerhallerne med LED og
erstattet langt størstedelen af virksomhedens gasdrevne lagertrucks med eldrevne.

Inddrager medarbejderne

Juryformanden er særligt imponeret over, hvordan det er lykkes Frode Laursen at få medarbejderne med på den grønne mission.

- I gør rigtig meget for at inddrage medarbejderne. Min erfaring er, at de virksomheder, der tager dem med i processen, oplever, at der går sport i det, og så myldrer det frem med gode forslag. Det skaber en sund kultur, og man får sat nogle selvforstærkende mekanismer i gang, siger Connie Hedegaard, som også roser virksomheden for at følge op på de klimatiltag, der er blevet indført.

Anden- og tredjepladsen

Årets andenplads går til Vognmand P. Fournaise A/S i Fredericia. Med det begrunder juryen:

Læs også: Thortrans vandt Danish Transport Award 2018

- P. Fournaise og virksomhedens medarbejdere er opfindsomme pionerer inden for den grønne omstilling. Virksomheden inspirerer og motiverer store og små virksomheder med sin grønne og kreative tankegang, og den formår at kombinere miljøvenlige løsninger med en holdbar økonomi.

Tredjepladsen går til Dania Connect A/S. Juryen begrunder:

- Dania Connect gør grøn omstilling til en god forretning, når virksomheden reducerer forbruget af ressourcer og samtidigt udvikler nye grønnere tilbud til kunderne. Dania Connect tænker grønt og tænker på fremtiden, så transportbranchen kan blive endnu mere grøn. Det er imponerende, og virksomheden er et godt forbillede for branchen.

 Udover hyldesten modtager vinderen 50.000 kroner. Andenpladsen vinder 25.000 kroner, og tredjepladsen vinder 10.000 kroner. Foruden de tre virksomheder på podiet var Eurobulk Logistics A/S, K. Hansen Transport A/S og Kaj Madsen Fjelstrup A/S nomineret

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156