23948sdkhjf

Nye MAN-lastbiler lanceres i Danmark

Kommer på tour rundt i Danmark i april.

 Endelig er ventetiden forbi. MAN er nu klar til at introducere de to nye lastbiler til distributionskørsel i Danmark. Det er den nye TGL og TGM.

Der er allerede planlagt en introduktions-karavane i april med de to modeller, hvor distributionsvognmænd og chauffører får mulighed for at prøvekøre bilerne. MANs varebil MAN TGE, vil være en del af karavanen.

- Distributionstransport strækker sig fra pakkelevering i bycentre til dagligvaretransport til butikker; men bilerne er også egnede til mange former for intern transport og regional transport. En række former for specialtransport falder også ind under denne kategori, forklarer Claus Lindholm, der er pressechef i MAN Last & Bus Danmark.

- Tempoet under krævende trafikforhold er ofte højt. Køretøjer med høj effektivitet og alsidighed er nødvendige, når det drejer sig om at imødekomme de mange forskellige behov inden for distribution. Både TGL og TGM er designet og udstyret til at imødekomme sådanne behov.

Omfattende distributionsprogram

Det er et omfattende distributionsprogram, der nu lanceres på det skandinaviske marked. TGL-serien dækker totalvægte fra 7,5 til 12 ton, mens TGM omfatter segmentet fra 12 til 26 ton.

TGL- og TGM-serien er udstyret med D08-motorserien, der har firecylindrede varianter på 4,6 liter og sekscylindrede varianter på 6,9 liter. Motorkraften varierer fra 160 til 320 hk.

De to lastbilserier deler langt størstedelen af førerhusprogrammet. De to lange førerhusvarianter, TN med normalt højt tag og TM med mellemhøjt tag, er fælles for begge modeller. Når det kommer til korte førerhuse, har TGL og TGM det meget kompakte, men alligevel rummelige CC førerhus. TGL og TGM kan også leveres med et dobbeltkabine med op til syv pladser.

Automatgearet MAN TipMatic, er ofte efterspurgt på det danske marked. Systemet fås i seks og 12 gear. Det er også muligt at levere manuel gearkasse, der afhængigt af køretøjsserien har seks, ni eller 16 gear.

Komfort og sikkerhed

- En stor del af nyhederne, der sidste år blev lanceret med MAN’s store lastbilserie TGX, findes nu også i MAN TGL og TGM.

I døren i chaufførsiden findes EasyControl-panelet, hvor chaufføren let kan tænde for blinklys, lukke vinduer og soltag, låse passagerdøren og aktivere bagliften mens han står på.

Man finder den samme type instrumentbræt som i TGX med forskellige muligheder, når det gælder håndtering af infotainment-systemet og navigation.

TGL og TGM med SmartSelect

- Vi giver mulighed for at vælge MAN SmartSelect i både TGL- og TGM-modellerne, fortæller Claus Lindholm.

- Smart Select er en praktisk dreje- og trykafbryder, så chaufføren nemt kan håndtere infotainment-systemet og navigationen. Sammen med det multifunktionelle rat, hvor man nemt kan håndtere funktioner som radio, håndfri telefoni og fartpilot, betyder det, at føreren kan have fuld koncentration om sin kørsel. Alle andre knapper er let tilgængelige på instrumentbrættet og ratstammen.

Langt de fleste assistentsystemer til TGX er også tilgængelige til distributionskøretøjerne. Det gælder nødbremsesystemet EBA, vognbaneskifteassistent, ACC-adaptiv fartpilot og fjernlysassistent. Desuden kan det aktive styresystem MAN ComfortSteering tilvælges i TGM.

Opbyggervenlig

MAN TGL og TGM fås i mange forskellige akselafstande og akselkombinationer, så det er let at montere alle typer af distributionsopbygninger. Derudover kan man vælge at få chassiset leveret med forskellige karrosseriforberedelser fra fabrikken. Dette gør jobbet lettere for opbyggeren og billigere for vognmanden. MAN har også sin egen digitale platform, hvor opbyggerne kan søge efter data og information om det relevante chassis.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093