23948sdkhjf

Her åbner Danmarks første LNG-tankstation

Inden årets udgang vil Q8 åbne Danmarks første tankstation til lastbiler, der kører på flydende naturgas, LNG.

Anlægget bliver placeret på Q8's IDS-anlæg i Padborg, som ligger klos op ad E45-motorvejen og grænsen til Tyskland.

- Padborg er en af Europas travleste transportcentraler, hvor mere end 7.000 lastbiler dagligt passerer igennem. Det vil gøre anlægget til et knudepunkt for transport af varer mellem Skandinavien og resten af Europa, siger Gert Thomasen, Head of Fleet & IDS fra Q8 Danmark.

- Vi ser en stigende efterspørgsel på bæredygtige løsninger inden for den tunge godstransport, og flere virksomheder stiller krav til, at deres gods fragtes med mere bæredygtige energikilder som for eksempel LNG.

Startskud til grønnere transport

- I Danmark er transportvirksomhederne i Danmark hæmmet af den totale mangel på optankningsmuligheder for LNG her i landet, fortsætter Gert Thomasen.

- Vi har derfor valgt at være ”first-mover” med dette projekt og vil gøre det nemmere for de nordeuropæiske lastbilfirmaer at investere i renere teknologi.

LNG er i dag udbredt i bl.a. Tyskland og godt på vej til at blive det i Sverige. Sammenlignet med diesel udleder LNG-lastbiler op til 22 procent mindre CO2 og eliminerer fuldstændigt udledningen af skadelige partikler.

Hurtig tankning

Anlægget i Padborg bliver fuldautomatisk og kræver intet personale. Chaufføren kan selv fylde sin tank på få minutter. Stationen vil kunne imødekomme alle typer af lastbiler.

Den tekniske løsning leveres i samarbejde med det hollandske firma LIQAL. KC LNG leverer anlægget som et nøglefærdigt projekt og står dermed for alt fra projektstyring til civilt arbejde og installation.

Stationen bliver leveret med et avanceret online overvågningssystem, der maksimerer sikkerhed og brugeroplevelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109