23948sdkhjf

ITD-A’s overenskomst syltes

Færdselsstyrelsens lange sagsbehandlingstid af ITD A’s overenskomst bliver ministersag

Det Radikal Venstre sætter nu kritisk fokus på Færdselsstyrelsens lange sagsbehandlingstider af godkendelse af overenskomster. ITD Arbejdsgiver venter fortsat på at få godkendt sin overenskomst, som blev indgået med den kristelige fagforening, Krifa.

ITD-A har foreløbig ventet tre måneder på at få overenskomsten godkendt. Nu bliver Transportministeren inddraget og må forklare, om tre måneders sagsbehandlingstid er i overensstemmelse med regeringens løfte til Folketinget om et tidsforbrug, der minimeres mest muligt, takket være flere udvalgsspørgsmål stillet af den radikale transportordfører, Rasmus Helveg Petersen.

Da Folketinget i juni 2020 vedtog loven om et fastsat omkostningsniveau for godskørsel i Danmark, lovede beskæftigelsesministeren Peter Hummelgaard under behandlingen, at han ville sørge for, at sagsbehandlingstiden og eventuelt følgende godkendelse af landsdækkende overenskomster ville blive minimeret mest muligt.

Her knap tre måneder efter loven ikrafttræden venter ITD-A altså stadig, trods det faktum, at ITD Arbejdsgiver-overenskomsten lever op til kravene om omkostningsniveau på linje med den toneangivende overenskomst på området.

Sagen ligger nu i Transportudvalget, da det er Færdselsstyrelsen, der står for at skulle godkende de såkaldte alternative overenskomster - det vil sige overenskomster, som ikke er indgået med Fagforbundel 3F.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188