23948sdkhjf

Renault-Danmark lancerer varebiler på brint allerede i år

De franske brintbarebiler er klar hos mærkets danske forhandlere allerede til efteråret.

Et ny internationalt samarbejde kan sikre varebiler på brint på danske veje.

Groupe Renault og Plug Power Inc. har netop lanceret et 50-50 joint-venture samarbejde. Det nye samarbejde vil gøre Groupe Renault og Plug Power til tunge spillere på det europæiske marked inden for forskning og udvikling samt fremstilling og salg af brændselscelle-drevne biler og infrastruktur – som for eksempel optankning og servicering af brændselscelle-biler. 


Hos Renault Danmark oplyser kommunikationschef Søren Hyltoft, at det danske erhvervsliv viser interesse for brint-varebiler.


- Vi har fået forespørgsel fra flere store virksomheder, der vil opføre egne brint-tankstationer på grund af den endnu ganske lille danske infrastruktur. De ønsker brint-varebiler, fordi de gerne vil køre grønt, men samtidig har brug for større rækkevidde, end vores Renault Master ZE el-varebil kan tilbyde med sine 100 kilometer, selv om der også er god efterspørgsel på denne til nærtransport, siger Søren Hyltoft.


Hylttoft forventer, at brint-varebilerne Master og Trafic vil blive rullet ud i andet halvår 2021, men han har endnu ikke et tal for hvor mange og til hvilke priser.


Renault brint-satsning gælder kun varebiler, ikke personbiler, der fortsat vil være elbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078