23948sdkhjf

Agility får 8 procent af DSV for salget af GIL

Det Kuwait-baserede Agility bliver nu den næststørste aktionær i DSV Panalpina.

 Agility og DSV Panalpina A/S har i dag underskrevet en aftale om, at DSV køber Agility's selvstændige virksomhed Global Integrated Logistics (GIL) for en pris, der er udregnet til cirka 4,1 milliarder US-dollars – cirka 26 milliarder danske kroner.

DSV vil udstede 19.304.348 aktier, hvilket repræsenterer cirka 8 procent af alle udestående aktier i DSV efter transaktion. Efter afslutningen af ​​transaktionen har DSV accepteret, at Agility får en plads i DSVs bestyrelse.

Næststørste DSV-ejer

- Denne aftale skaber betydelig aktionærværdi og markerer en ny milepæl i Agilitys rejse, udtaler Tarek Sultan, der er Agilitys næstformand.

- Agility er fortsat engageret i forsyningskædeindustrien. Vi bliver nu den næststørste aktionær i en af ​​de hurtigst voksende og mest rentable logistikvirksomheder i verden.

Tarek Sultan siger også, at Agility vil undersøge mulighederne for at øge det fremtidige samarbejde mellem DSV og Agility.

- Jeg vil gerne takke GIL’s ledelse og medarbejdere for den vækst og profit, som virksomheden har skabt for Agility gennem tiden – og for at styre virksomheden sikkert gennem en af ​​de mest udfordrende perioder, som branchen nogensinde har set under den globale pandemi.

Fakta om Agility

Agility er en Kuwait-baseret virksomhed, som selv er vokset gennem en række opkøb ikke mindst i de såkaldt ”emerging markets” som Fjernøsten, Indien, Brasilien og Mellemøsten.

Agility er aktive inden for en lang forretningsområder. En af dem - Global Integrated Logistics (GIL) - var indtil i dag et 100% procent Agility-ejet, men selvstændigt selskab, der er specialiseret inden for spedition og kontraktlogistiktjenester i mere end 100 lande rundt omkring i verden.

Virksomheden tilbyder en blanding af integrerede logistiktjenester, herunder luft-, sø- og vejtransporttjenester, kontraktlogistik og specialiserede logistikfunktioner.  Virksomheden beskæftiger cirka 17.000 mennesker og havde i 2020 en omsætning på 4,0 milliarder US dollars, en justeret EBITDA på 257 mio. USD og justeret EBIT på 129 mio. USD.

Et andet af Agilitys forretningsområder, som kunne være interessant for DSV at samarbejde med, er Agility's Logistics Parks, der udvikler og driver lager- og lette industriparker i Mellemøsten, Afrika og Asien.

Endelig har Agility er række datterselskaber, som tilbyder services inden for infrastruktur, brændstoflogistik, lufthavnsservice, kommerciel ejendoms- og faciliteteradministration, kundedigitalisering og fjerninfrastrukturtjenester.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093