23948sdkhjf

Fra to til én lastbil - men hvilken én!

Thyholm Murer skifter to ældre lastbiler ud med en ny Scania R 520.

Thyholm Murer A/S er en byggevirksomhed med 40 år på bagen. Det er en af landsdelens store entreprenørvirksomheder og beskæftiger sig blandt andet med anlægs-, jord/beton-, kloak-, smede- og murerarbejde. Virksomheden bygger alt fra énfamilieshuse til større etageejendomme, offentligt byggeri og erhvervsbyggeri og har specialiseret sig i byggerier med lavt energiforbrug.

Det kræver masser af materialer og en stor maskinpark at holde de omkring 60 medarbejdere i gang, og det skal en ny Scania R 520 med kran og wirehejs fremover stå for.

Den nye Scania er leveret af Stiholts lastbilsælger Lars Pedersen i Thisted, og bilen skal nok få rigeligt at se til. Den skal erstatte to ældre lastbiler - en DAF fra 2008 og en Scania fra 2010.

- Vi har specificeret vores nye Scania som et fleksibelt arbejdsredskab, der skal køre med alle former for materialer til vores byggerier. Samtidig skal den transportere vores maskiner og løse forskellige kranopgaver, fortæller Dan Gravgaard. Sammen med sin bror Rasmus ejer han Thyholm Murer A/S, og de står i fællesskab for indkøbet af den nye Scania R 520 B8x4*4.

For at kunne løse så mange opgaver som muligt er den udrustet med træktøj samt lys, luft og hydraulik ført bagud, så den også kan køre med bl.a. kærre, påhængsvogn og maskintrailer.

Kran og wirehejs

Bilen er opbygget med 30 t/m HIAB X-HiPro 302 EP-5 XSD kran med fem hydrauliske udskud og rotator til grab, samt tre-vejs SAWO CLF432 S 3-W wirehejs.

Kranen er monteret bag førerhusetog har en rækkevidde til 15,1 meter. Bag kranen er der monteret et wirehejsmed en optrækskapacitet på 28 ton.

Proppet med sikkerhedsudstyr

Bilen er proppet med sikkerhedsudstyr som blandt andet højresvings- og bakkamera, bakalarm, bagudrettede kameraer og forbredningsreflekser til kørsel med overbredt gods som pavilloner.

Der er endvidere regnsensor, fartpilot med afstandsradar, skivebremser med ESP, Hill Hold, LED-forlygter, ekstra tåge- og fjernlygter i tag, front og kofanger og meget mere.

I det luftaffjedrede CR20N-førerhus kan chaufføren glæde sig over Premium-stole med integreret ventilation, stort infotainment- og navigationssystem, fuldautomatisk klimaanlæg med ekstra kabinevarmer, fuld læderpakke mm.

Drivlinen hører til i sværvægtsklassen med 16,4 litersV8-motor, 14-trins GRS905-gearkasse med to krybegear samt enkeltreduceret RB662-tandembagtøj med langs- og tværgående differentialespærrer. Dertil kommer fuld luftaffjedring samt styrbar støtteaksel bag trækakslerne.

Thyholm Murer A/S har valgt at tegne en 10-årig serviceaftale med udvidet drivlinedækning i 10 år hos Stiholt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078