23948sdkhjf

Video i lastbilen er med til at øge sikkerheden

Både trafiksikkerhed og retssikkerheden for vognmænd og chauffører er i spil ved uheld. Videooptagelser kan gøre en forskel.

Webfleet Solutions, der er en af verdens førende telematikudbydere, har netop lanceret en videobaseret og integreret løsning til at øge trafiksikkerheden og retssikkerheden for chauffører og vognmænd. Systemet hedder Webfleet Video og er udviklet i samarbejde med Lytx, en af de førende udbydere af videotelematikløsninger til lastbiler.

Webfleet Video kombinerer data om køretøjet og chaufførens kørestil med videooptagelser, så vognmanden får overblik over, hvordan biler og chauffører fungerer på vejen.

- Man får bedre indsigt i kritiske begivenheder, fortæller Bjarke Nyby, der er regional marketing manager i Webfleet Solutions.

- Man får en viden, der kan være med til at forhindre ulykker og øge sikkerheden for føreren. Man vil kunne forbedre flådens effektivitet og reducere hyppigheden og omkostningerne ved forsikringskrav.

- Vognmanden får helt ny viden om en lang række forhold. Systemet bruger for eksempel data om tomgangskørsel eller hårde opbremsninger til at give indsigt i chaufførens køreadfærd, og hjælper på den måde chaufføren til at køre mere sikkert og økonomisk.

- Man får en bedre forståelse af, hvorfor det for eksempel har været nødvendigt med hårde opbremsninger, eller hvorfor der har været meget tomgangskørsel. Når man på den måde får viden om, hvorfor bestemte begivenheder opstår, bliver man bedre i stand til både at coache og beskytte chauffører for at opnå højere trafiksikkerhed.

Øget retssikkerhed

Webfleet Video vil også være med til at øge sikkerheden for chauffører og vognmænd - både trafiksikkerheden og retssikkerheden. Videoklip vil for eksempel kunne levere klare beviser i tilfælde af trafikforseelser og ulykker.

- Videooptagelser kan ganske enkelt beskytte chaufføren og flådeejeren mod falske krav om skadeserstatning og forhindre langvarige retssager, siger Bjarke Nyby.

Den fuldt integrerede Webfleet-videoløsning er betop kommet på markedet herhjemme.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109