23948sdkhjf

Bedste resultat nogensinde for Marius Pedersen-koncernen

Marius Pedersen koncernen, der er en af Danmarks største virksomheder inden for renovation og genanvendelse, har aflagt regnskab for 2020 – og det blev bedste resultat i virksomhedens historie, nemlig et overskud på 304 millioner kroner. Det svarer til en fremgang på 79 millioner kroner i forhold til 2019.

Der er opnået fremgang i alle tre lande, hvor koncernen driver virksomhed: Danmark, Tjekkiet og Slovakiet.

Af disse markeder er aktiviteterne i Tjekkiet størst. Her har man 3.000 ansatte, mans man i Danmark og Slovakiet beskæftiger henholdsvis 1.000 og 900 ansatte. Samlet set har der i gennemsnit været 4.893 ansatte i koncernen i 2020.

Investeringer på et højt niveau 

Investeringerne i Marius Pedersen koncernen har været på et højt niveau i 2020, og beløber sig til 531 millioner DKK. I 2021 er forventningen, at investeringer fortsat vil ligge på et højt niveau.

- Hvert år investerer vi store beløb i ny sorterings- og behandlingsteknologi i alle tre lande, forklarer koncernchef Simon Clausen.

- Som væsentlig aktør i den cirkulære omstilling leverer vi den serviceydelse til affaldsproducenter, at vi sikrer, at deres affald bliver behandlet til genanvendelse, og er samtidig leverandør af råvarer af genanvendte affaldsprodukter til den industrielle sektor.

- De genanvendte råvarer kommer af sortering og behandling af affaldstyper som pap, papir, plast, glas, jern og metaller, bioaffald samt bygningsaffald som gips, træ m.fl.

- Vi forventer også øgede investeringer i ny behandlingsteknologi de kommende år som følge af den politiske aftale om klimaplan for en grøn affaldssektor.

 Udnytte ressourcerne 

Marius Pedersen koncernen har stort fokus på udnyttelse af ressourcerne i affald og i kontekst af cirkulær økonomi. Dermed arbejder virksomheden aktivt med FN’s verdensmål med særlig opmærksomhed på nr. 12, der omhandler bæredygtigt forbrug og produktion.

Målet for Marius Pedersen koncernen er øget sortering og genanvendelse af en meget bred vifte af affaldstyper og derved medvirke til, at virksomhedens kunder kan reducere deres CO2 aftryk.

Covid-19

Covid-19 har påvirket indtjeningen minimalt i Marius Pedersen koncernen i 2020.

Enkelte kundegrupper har været påvirket negativt, og konsekvensen heraf har været et lavere aktivitetsniveau og indtjening for koncernen, hvilket er opvejet af øget aktivitet hos andre kundegrupper.

Derudover har effektiviseringer og fortsat fokus på vækst inden for nye forretningsområder medvirket til fremgangen i årets resultat.

Mange opkøb 

Marius Pedersen koncernen har gennem årene foretaget adskillige akkvisitioner. I 2020 købte man i Danmark virksomhederne FKS Slamson A/S og Expladan Recycling A/S.

Her i maj 2021 har man overtaget selskaberne Simon Moos A/S, Preben Andersen Vognmands- & Renovationsforretning ApS og Axel Hansen Transport A/S.

Der er fortsat interesse i, og opmærksomhed på, potentielle opkøb i Danmark, Tjekkiet og Slovakiet.

Forventningen er, at Marius Pedersen Koncernen i 2021 - blandt andet på baggrund af de foretagne opkøb - vil opnå et resultat på niveau med 2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094