23948sdkhjf

Nu skal der styr på symbolerne: Affaldsforeninger danner nordisk piktogramforening

Når der skal sorteres affald i Norden, så skal symbolerne på emballagen, affaldsbeholdere og genbrugspladser være ensartede og letgenkendelige.

Derfor har de kommunale affaldsforeninger i Danmark, Sverige, Finland og Island dannet foreningen EUpicto, som skal føre visionen ud i livet.

-  Norden går foran og viser fordelene ved et ensartet system af piktogrammer til affaldssortering. Med denne nye forening bekræfter vi det videre samarbejde – som vi også håber, andre organisationer ønsker at deltage i, siger Tony Clark, direktør i Avfall Sverige i en pressemeddelelse.

En ensartning af mærkesystemet bliver også diskuteret på EU-plan, siger direktøren for Dansk Affaldsforening.

- Det ville være fantastisk, hvis vores nordiske piktogramsystem kunne blive spredt til hele EU. Det ville gøre det lettere for ikke mindst producenter, som sælger varer i mange lande, siger Henrik Friis, direktør i Dansk Affaldsforening.

Bag foreningen står Dansk Affaldsforening, Samband, Avfall Sverige og finske KIVO Suomen Kiertovoima (Cirkulärkraft Finland).

Derudover arbejder foreningen også på at få Norge, Estland, Letland og Litauen med i arbejdet.

EUpicto er et projekt, der blev udarbejdet i 2020-21 med finansiering fra Nordisk Ministerråd. Målet var at "etablere en formel og en juridisk platform, for det fremtidige samarbejde med piktogramsystemet".

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203