23948sdkhjf

Linde holder logistikken til ilden

Nordjysk producent af brændeovne har netop taget 14 el-truck, stablere og palleløftere i brug

RAIS i Frederikshavn kender alt til værdien af høj produktkvalitet. Den nordjyske producent af brændeovne, indsatse, tilbehør og udendørs brændeovne har modtaget sin hidtil største flåde af Linde-maskiner. I alt 14 Linde el-truck, stablere og palleløftere fra N.C. Nielsen bidrager nu til at højne kvaliteten af logistikken og sikre den fortsatte vækst i firmaet.

DRais har været igennem en positiv udviklingskurve og et strategisk skifte. Eksporten er øget, produktionen strømlinet efter LEAN-principper med små stykserier, og der er investeret stort i svejserobotter, automatising og IT.

Samtidig køres i 3-holdsskifte, og alle medarbejdere i produktionen har taget truckcertifikat, så de hver især kan betjene afdelingens nye maskiner.

- Vi arbejder dynamisk med den interne logistik, udtaler IT- og driftschef Birger Jensen fra RAIS.

- Linde-maskinerne er nøje udvalgt til at bidrage til de forskellige behov, vi har i produktionsprocessen. Vi har brug for driftssikre, pålidelige og fleksible maskiner, der flytter rundt på en meget dyrebar last, siger Birger Jensen.

Behovet for flere logistikmaskiner hænger uløseligt sammen med væksten hos RAIS. Fabriksarealet er øget på matriklen i Frederikshavn med markant flere kvadratmeter til montage, produktionstekniske værksteder (PTA) og diverse testrum til kvalitetssikring. Der skulle ganske enkelt transporteres flere emner på større arealer i et højere tempo.

Innovation, ja tak

RAIS afsøgte markedet og inviterede flere leverandører til at byde ind på de ændrede transportbehov. Der blev analyseret ned i detaljen, opstillet specifikke krav til de enkelte afdelinger og medarbejderne blev spurgt til råds om deres præferencer. Samtidig var RAIS åbne over for nye måder at gøre tingene på og spændte på, hvad hver enkelt ville anbefale.

- Vi gik fordomsfrit til værks i vores udbudsrunde og ville gerne have den nyeste teknologi på truck-markedet. Vi må sige, at Linde er i en klasse for sig, når det gælder om at udvikle ny, innovativ og behovsstyret teknologi til logistikken.

- Der mange spændende muligheder, og eksempelvis har vi fået eftermonteret Blue Spot sikkerhedslys på flåden, fortæller Birger Jensen.

- Det er en kraftig LED-lyskegle, som advarer om, at en gaffeltruck nærmer sig, og at der potentielt er fare på færde.

Service i fokus

Evnen til at levere høj servicekvalitet var et kardinalpunkt hos RAIS, og med en lokalt bosiddende servicemontør fra N.C. Nielsen er der ikke langt til den tekniske truckservice hos RAIS.

- Montøren kommer med kort varsel, hvis noget mod forventning ikke skulle virke, eller hvis der er behov for yderligere instruktioner i at køre med maskinerne, fortæller Birger Jensen og understreger, at det handler om hurtig reaktionsevne, nærhed i samarbejdet mellem to parter og gode personlige relationer.

Distriktschef Bo Lindegaard fra N.C. Nielsen er stolt over at være en del af RAIS-væksteventyret.

- Vi fik heldigvis mulighed for at byde ind på RIAS’ fremtidige truckflåde på lige vilkår med andre leverandører, og jeg glæder mig over at vi blev valgt.

- Jeg har et personligt kendskab til RAIS gennem mange år. Et velfungerende samarbejde skal naturligvis også bygge på gode menneskelige relationer mellem parterne, udtaler distriktschef Bo Lindegaard fra N.C. Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.344