23948sdkhjf

Elektriske trucks gør råstofudvinder grønnere

Med ti fabriksnye el-trucks sender Imerys endnu et grønt signal til omverdenen

Den globale råstofudvinder, Imerys, der i Danmark er repræsenteret på Fur og Mors, fremstiller en række mineralbaserede naturprodukter. Omstillingen til nye Linde el-trucks flugter på bedste vis med virksomhedens overordnede miljøpolitik.

De to Imerys-udvindingsanlæg ved Limfjorden er placeret tæt på forekomsten af moler, som forædles til granulater og pulver til verdensmarkedet. Det bruges blandt andet til olie- og kemikalieabsorberer, dyrefoder og kattegrus. Derudover anløber der ofte bulkskibe med bentonit til videre forarbejdning hos Imerys.

Lokalt forankret

Processen med at udvinde råstoffer kræver en effektiv intern transport, og som miljøbevidst aktør var det oplagt for Imerys at rette blikket mod elektriske trucks. En ældre flåde af diesel- og gastruck skulle udskiftes og truckmarkedet blev grundigt sonderet.

Med sit udvalg af Linde el-truck og en geografisk placering tæt på Imerys var N.C. Nielsen oplagt at tage med i udbudsrunden.

- Vi kender N.C. Nielsen og Linde rigtigt godt i forvejen, fortæller Purchasing Plant Manager Preben Nielsen fra Imerys i Danmark.

- Vi arbejder efter best practices-principper, hvor vi står på mål for vores investeringer og løbende opererer med det bedste maskinudstyr på markedet. Vi går ned i alle detaljer omkring tekniske specifikationer, priser, sikkerhed, komfort og især grøn omstilling

Preben Nielsen er ansvarlig for indkøb på Imerys udvindingsanlæg i Danmark og har peget på en flåde af Linde el-truck fra N.C. Nielsen som et led i Imerys grønne omstilling

Ren energi

Truckvalget hos Imerys skulle sikre en energivenlig flåde og mindske antallet af maskiner. Efter møder, testkørsler, beregninger og rådgivning fra N.C. Nielsen nåede man i fællesskab frem til løsningen: Ti fabriksnye Linde el-truck med ekstraudstyr og en eldrevet Linde stabler skulle klare den interne Imerys-transport. I alt 16 udtjente maskiner blev til 11 fabriksnye Linde-maskiner.

- Vi har haft en god dialog med N.C. Nielsen, der er gået en ekstra mil for at komme i mål. De har været fleksible, tålmodige og hjælpsomme, da vi blandt andet skulle justere nogle tekniske egenskaber i sidste øjeblik. Vi har fået en optimal løsning med den nye Linde truckflåde, som vores truckførere er blevet rigtigt glade for, fortæller Preben Nielsen.

Når moleret er tørret, sigtet i fraktioner, opblandet og pakket lander det på Imerys færdigvarelager, hvorfra det ekspederes videre. Her ligger kerneopgaverne for Linde-truckene, der hjælper til med at læsse lastbiler, tømme containere, flytte paller og hente emballage. Kort sagt: Der er masser af allround opgaver i en travl hverdag på udvindingsanlægget.

Sikker kørsel

Trafikken er intens på lager- og ekspeditionsområdet hos Imerys, hvor erfarne lagermedarbejdere håndterer de mange paller med sække og Big Bags. Linde-maskinerne er derfor alle udstyret med bakalarm, Linde Blue Spot-sikkerhedslys, lufthjul, lastgitter og en neddrosling af farten, der alt sammen ligger på linje med sikkerhedsforanstaltningerne hos Imerys.

- Det glæder mig, at Imerys valgte at skifte til Linde el-truck. Det understreger, at Imerys løbende arbejder på at mindske CO2-emissionen, at tilgodese miljøet på deres udvindingsanlæg og at give medarbejderne de bedste arbejdsbetingelser. Vi ser frem til at fortsat godt samarbejde, udtaler Head of Key Account Allan Christensen fra N.C. Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266