23948sdkhjf

DB Schenker-salg ventes godkendt

Skal, skal ikke? 

Rygterne om et ejerskifte hos tyske DB Schenker har stået på i lang tid. Nu melder det tyske medie Manager Magazin dog, at et salg nærmer sig. 

Det skriver mediet Marketwire ifølge Finans

Den tyske speditør hører under det statsejede Deutsche Bahn, der på et bestyrelsesmøde 14. december skal tage stilling til datterselskabets fremtid. Her anses det ifølge mediet som sikkert, at bestyrelsen vil stemme for at afhænde DB Schenker.

Det vil sætte endegyldigt punktum for årelange spekulationer, og salgsprocessen kan blive sat i gang, skriver mediet. 

Danskere gør klar i kulissen

Godt nok vil det stoppe spekulationerne i, hvorvidt tyskerne vil sælge. Men det stopper næppe de verserende opkøbs-rygter om, at det er kæmper fra DSV, der ligger på lur - foran konkurrenterne fra Mærsk.

Det vurderede aktieanalytiker Ricky S. Rasmussen for godt et år siden, da rygterne også svirrede. Til mediet Finans fortalte han, at han så Schenker som "en lækkerbisken" for både DSV og Mærsk.

- DSV er en helt oplagt køber og klar favorit af de to danske selskaber, fordi de kan få så mange synergier. Men det vil også give mening for Mærsk at kigge på selskabet, og det er jeg også ret sikker på, at de gør, sagde Ricky S. Rasmussen.

Fra DSV er interessen heller ikke blevet direkte skudt ned.

I august sidste år var Jens Lund, nummer to i DSV-direktionen efter topchef Jens Bjørn Andersen, ikke afvisende.

- Der er en kæmpe politisk proces rundt om DB Schenker, men hvis selskabet kommer til salg, så er det da noget, vi vil kigge på, sagde Jens Lund til ShippingWatch ved den lejlighed.

Hvis det lykkes for DSV at opkøbe DB Schenker, så står danskerne til at blive verdens største logistikselskab. Til gengæld forlyder det ifølge Manager Magazin, at chancer for et dansk køb er svundet kraftigt ind som følge af den generelle nedgang i logistikmarkedet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fin krantrækker til Fyn
Uden kørekort, påvirket og i lånt varebil
Fragtfirma: Ja tak til flere kvinder bag rattet
Ugens konkurser
Stort fald i de højeste containerrater
If skifter leverandør på vejhjælp i Europa
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.141