23948sdkhjf

Bevola tager et moralsk ansvar

Miljø og klima står højt på agendaen hos Bevola, som har udviklet konceptet BevoCare. BevoCare understøtter de tanker, som Bevola har til en bæredygtig virksomhed.
CSR er et af de ord, som store, internationale koncerner ofte bruger. At det kun er store virksomheder, som kan have en CSR-strategi er faktisk en forkert opfattelse. Beviset er den danske virksomhed Bevola, som er storleverandør af udstyr og reservedele til transport- og opbyggerbranchen.

Forkortelsen CSR står for Corporate Social Responsibility. Det handler om at integrere sociale, etiske og miljømæssige hensyn til måden at drive virksomhed på.

Bebola har skabt konceptet BevoCare på grundlage af CSR. Det er Bevolas frivillige arbejde med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i forretningsaktiviteterne.

- Man kan faktisk kalde det vores samfundsansvar, fortæller Tanja H. Dyring, der er marketingkoordinator hos Bevola.

- Vi tager udgangspunkt i FN’s “Global Compact" og EU’s “Klimamålsætning 20-20-20".

For Bevola handler CSR om at “opføre sig ordentligt" og gøre en forskel på alle de områder, man har mulighed at påvirke positivt.

- I Bevola opbygges en bæredygtig forretning på fornuftige grundlag, siger Tanja Dyring.

- Arbejdet udføres frem for alt af dygtige og engagerede medarbejdere, der bakker op omkring disse aktiviteter gennem daglig involvering.

- I den nye og forandrede verden skal vi være innovative og unikke. Vi skal se vores kunder i øjnene og lytte til deres ønsker. Siden skal vi levere buskabet i øjenhøjde. Vi skal være oprigtige og autentiske. I forbindelse med det nye grønne paradigme med tilhørende større krav om at lytte intenst og være innovativ skal der nu tages et ægte ansvar.

Hvorfor CSR?

Desværre er det dog sådan, at forkortelsen CSR, for mange er svært at blive klog på.

- Mange spørger: Hvorfor skal min virksomhed afsætte tid og ressourcer på at blive socialt ansvarlig?

- Svaret er let: Små og mellemstore virksomheder har større incitament til at være ansvarlige. De har flere grunde til at handle ansvarligt og lettere adgang til kapital og større ordrer fra større virksomheder. Social ansvarlighed kræver hele virksomhedens fokus. De små virksomheder er derfor bedre rustet til at foretage store ændringer hurtigt. Dermed er de også bedre positioneret til at drage fordel af mulighederne i CSR.

Klimaændringer

- Verdens regeringer har anerkendt, at temperaturstigninger skal holdes under to grader, hvis vi skal have en rimelig mulighed for at kunne håndtere klimaændringerne.

- I dag er temperaturstigningen på knap 0,8 grader; men selv hvis vi stopper al udledning nu, vil den allerede udledte CO2-mængde indebære, at vi i dag allerede har opbrugt over tre fjerdedele af den mængde CO2, vi kan tillade os at udlede frem mod 2050.

- Derfor må vi erkende, at der vil komme direktiver og restriktioner, som har økonomiske konsekvenser, for at nå det mål som regeringen har sat.

- Problemet med omstilling til en bæredygtig fremtid er ikke kun et spørgsmål om teknologi. Det er også et spørgsmål om moral og adfærd.

- Vi mennesker skal træffe beslutninger, og det kunderne, der har magten til at ændre på status quo. Vi skal ikke se klimaspørgsmålet som et uigennemskueligt teknologisk spørgsmål, men som et spørgsmål om moralsk adfærd – om retfærdighed mellem generationer.

- Vores nuværende udledning af CO2 er en uretfærdighed over for alle de følgende. Ansvaret er vores – og vi vil tage et ansvar, slutter Tanja.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078